Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:49 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Biroului Executiv Central al PSD si-a inceput lucrarile la Snagov

ro

20 Jul, 2002 00:00 578 Marime text

Organizatia constanteana a ajuns la destinatie inca de joi seara

Ieri, incepand cu ora 12.00, era programata intrunirea Delegatiei Permanente cu liderii filialelor judetene, in care urma sa se discute din nou problemele din unele filiale * Din motive obiective, intalnirea a fost amanata pentru dupa-amiaza zilei de vineriBiroul Executiv Central al PSD s-a reunit, ieri dimineata, in sala de conferinte a Palatului Snagov, pentru a analiza o serie de probleme de partid, dupa care va avea loc o intrunire a Delegatiei Permanente cu liderii filialelor judetene. Pe agenda discutiilor din cadrul Biroului Executiv Central figureaza. printre altele: programul social pe perioada 2002-2003; relatiile PSD cu partidele, sindicatele si patronatele; convocarea Consiliului National al PSD; adoptarea Regulamentului de organizare si functionare a Organizatiei de Tineret; validarea protocoalelor de alianta cu Partidul Moldovenilor, Partida Rromilor, Forumul Democrat al Germanilor din Romania, precum si dezbaterea protocolului cu PUR. De asemenea, Biroul Executiv va discuta alte probleme organizatorice, cum ar fi emiterea noilor carti de membru de partid si incasarea cotizatiei de membru, precum si "masuri speciale pentru monitorizarea aspectelor divergente din unele organizatii ale PSD". Incepand cu ora 12.00, era programata intrunirea Delegatiei Permanente cu liderii filialelor judetene, dar, din motive obiective, intalnirea in care urmau sa fie discutate din nou problemele din unele filiale a fost devansata pentru sfarsitul zilei.

Constanta participa la actiune cu o delegatie numeroasa

In perioada 19-20 iulie a.c., presedintele organizatiei judetene a PSD, Petre Stanca, si prim-vicepresedintele organizatiei, Gheorghe Dontu, conduc delegatia social-democratilor locali, care participa, la Snagov, la intalnirea zonala a Delegatiei Permanente Centrale cu reprezentanti din 17 filiale judetene. Agenda de lucru a actiunii de la Snagov cuprinde teme referitoare la stadiul realizarii programului de guvernare in cele 600 de zile de cand Executivul condus de premierul Nastase a fost investit. Totodata, vor fi prezentate proiectul programului social al PSD, pe perioada 2002-2004, stadiul reformei administratiei publice si managementul activitatii de partid. La intalnire se vor dezbate si aspecte privind organizarea Biroului Executiv si a Consiliului National al Partidului Social Democrat. Printre delegatii constanteni la reuniunea zonala a Delegatiei Permanente centrale fac parte si prefectul judetului, Gheorghe Martin, senatorii Dan Nicolae Rahau si Traian Rece, deputatii Liana Naum, Marian Motoc, Octavian Mitu, Tudor Balta, Stefan Giuglea si Aurel Daraban, alaturi de secretarul executiv al filialei, Nicolae Butoi. Delegatia constanteana a ajuns la locul desfasurarii actiunii inca de joi dupa-amiaza, in timp ce prefectul Martin a plecat spre Bucuresti dupa incheierea video-conferintei.

PSD si PUR au semnat, vineri, un protocol de alianta politica valabil pentru perioada 2002-2004

La inchiderea editiei noastre, lucrarile Delegatiei PSD de la Snagov erau in toi. In jurul pranzului, PSD si PUR semnasera un protocol de alianta politica valabil pentru perioada 2002-2004. Legat de acest aspect, presedintele PSD, Adrian Nastase, a declarat ca acest protocol este al treilea acord semnat intre cele doua partide si "va consolida o alianta politica deosebit de solida". Nastase a spus ca PSD si PUR isi vor pastra diferentele de abordare doctrinara si i-a multumit presedintelui PUR, Dan Voiculescu, pentru "rezolvarea inteleapta a unor probleme ivite intre organizatiile celor doua formatiuni politice". El a precizat ca documentul prevede ca PSD si PUR sa participe cu candidati proprii la alegerile locale, insa cele doua partide isi vor sprijini in turul al doilea candidatii mai bine plasati. PSD si PUR vor stabili in 2004 cum vor proceda la alegerile parlamentare si prezidentiale, a adaugat Nastase.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii