Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:42 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ALDE declanşează referendum pentru schimbarea primarului PSD de la Mereni, pe care îl acuză de abuz în serviciu

ro

09 Mar, 2018 00:00 1740 Marime text
Preşedintele organizaţiei teritoriale ALDE Constanţa, Daniel Learciu, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că reprezentanţii formaţiunii politice vor începe strângerea de semnături pentru iniţierea un referendum ce va avea ca subiect demiterea primarului comunei Mereni.
 
„La Mereni, ca să fim eleganţi, există o problemă delicată. Primarul refuză să întrunească Consiliul Local legal constituit. S-au adunat deja mai multe plângeri penale, care sunt în curs de cercetare. Din punctul nostru de vedere, primarul Silviu Gărea se face vinovat de abuz în serviciu“, a precizat Learciu.
 
Una dintre plângeri a fost depusă chiar de viceprimarul ALDE, Dumitru Guriţă. „Viceprimarul nu primeşte salariu, deşi merge la serviciu şi este ales cu respectarea procedurilor“, a adăugat Daniel Learciu, care a susţinut că cele 600 de semnături necesare pentru declanşarea referendumului vor fi strânse în cel mult o lună.
 
Potrivit conducerii ALDE, referendumul ar putea fi susţinut şi de PNŢCD şi PNL, care au, de asemenea, reprezentanţi în Consiliul Local. Primarul comunei Mereni, Silviu Gărea, este membru PSD.  
 
Vă reamintim că, anul trecut, în noiembrie, au avut loc alegeri parţiale pentru CL Mereni. Din păcate, şi în acest moment, situaţia din comuna constănţeană este trasă la indigo cu cea de după localele din 2016, când CL-ul ales prin vot nu a funcţionat, iar instanţa de judecată a decis să-l dizolve. Din această cauză, localitatea este nevoită să funcţioneze cu bugetul aprobat ultima dată în anul 2016.
 
Citeşte şi:
 
Constanţa. Formaţiunile politice, cu excepţia PSD, iau în calcul suspendarea primarului din Mereni

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii