Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:09 05 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Z pentru magistrați. Când se afișează candidaturile pentru funcția de procuror general al Dobrogei

ro

25 Aug, 2020 00:00 1185 Marime text
  • Consilul Superior al Magistraturii urmează să anunțe mâine, oficial, care sunt candidaturile depuse pentru cea mai înaltă funcție de magistrat-procuror din Dobrogea.
  • Magistrații pot candida și pentru funcțiile de prim procuror și prim procuror adjunct la Parchetul Tribunalului Constanța.
  • Contestațiile se pot depune până pe 27 august
Emoții mari printre anchetatorii de la malul mării. Consilul Superior al Magistraturii urmează să anunțe mâine, oficial, candidaturile depuse pentru cea mai înaltă funcție de magistrat-procuror din Dobrogea, respectiv cea de procuror general al Parchetului Curții de Apel Constanța.
Candidaturile sunt cu atât mai importante cu cât au fost scoase la concurs aproape toate funcțiile de conducere din parchetele dobrogene.
Examenul se desfășoară în perioada 20 iulie – 14 octombrie și, potrivit calendarului concursului, mâine vor fi afișate listele cu candidaturile admise.
CSM a scos la concurs scaunul de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, dar și cele două funcții de adjunct de la nivelul acestei unități de anchetă, ce urmează a se vacanta la 1 ianuarie 2021.
Totodată, magistrații pot candida și pentru funcțiile de prim procuror și prim procuror adjunct la Parchetul Tribunalului Constanța și, respectiv, aceleași funcții la Parchetul Judecătoriei Constanța.
Pentru unitățile de anchetă din județ, mai sunt scoase la concurs și funcția de prim procuror al Parchetului Judecătoriei Hârșova și, respectiv, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judcătoria Mangalia.
Și pentru județul Tulcea sunt posturi de conducere la vârful unităților de anchetă scoase la concurs.
Mai exact, este vorba despre funcțiile de prim procuror și prim procuror adjunct la Parchetul Tribunalului Tulcea, prim procuror și prim procuror adjunct la Parchetul Judecătoriei Tulcea și, respectiv, de prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Babadag.
Candidații respinși de comisia de organizare a concursului în urma verificării condițiilor legale de participare pot depune contestații până la data de 27 august.

Citește și:

De azi:
O nouă delegare în funcția de procuror general. Magistratul Gigi Valentin Ștefan, șef peste anchetatorii dobrogeni de patru ani

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii