Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:00 22 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De azi O nouă delegare în funcția de procuror general. Magistratul Gigi Valentin Ștefan, șef peste anchetatorii dobrogeni de patru ani

ro

15 Jul, 2020 00:00 1112 Marime text
  • Procurorul Gigi Valentin Ștefan asigură funcția de procuror general al Constanței din anul 2016.
  • Mandatul inițial a expirat în cursului anului trecut, însă Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis delegarea sa în continuare în funcția de conducere.
  • Noua delegare intră azi în vigoare
De astăzi intră în vigoare noua delegare pe funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța pentru magistratul Gigi Valentin Ștefan. Potrivit informațiilor puse la dispoziție de Consiliul Superior al Magistraturii, delegarea este valabilă începând cu data de 15 iulie 2020 și până la ocuparea funcției prin concurs sau examen, în condițiile legii, dar nu mai mult de șase luni.
Este de menționat că vara aceasta s-au împlinit patru ani de când procurorul Gigi Valentin Ștefan este șef peste anchetatorii dobrogeni. Pe data de 23 iunie 2016, procurorul constănțean a fost declarat admis la concursul organizat de CSM, magistratul câștigând în fața colegului său de parchet, procurorul Gigel Marian Alexandru (pensionat în primele luni ale acestui an).
Astfel, așa cum precizam, Gigi Valentin Ștefan a devenit în 2016 procuror general al Constanței, mandatul său fiind valabil, potrivit legislației în vigoare, timp de trei ani.

Înscris și apoi retras


În cursul anului trecut, având în vedere că urma să expire mandatul în funcția de conducere a magistratului constănțean, un nou concurs a fost organizat la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii, pentru postul vizat.
La momentul respectiv, singurul candidat înscris a fost chiar procurorul general în funcție, Gigi Valentin Ștefan. Ulterior, însă, procurorul s-a răzgândit și și-a retras candidatura.
La expirarea mandatului, Secția pentru procurori a decis, în iulie 2019, delegarea sa pe funcție, pentru o perioadă de șase luni. Aceasta a fost prelungită la finele anului trecut, cu alte șase luni, iar în urmă cu câteva zile, Secția pentru procurori a CSM a decis, din nou, prelungirea delegării.
În acest context, magistratul Gigi Valentin Ștefan aniversează vara aceasta cei patru ani în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța. Pe raza Parchetului Curții de Apel Constanța se află Parchetele de pe lângă Tribunalele Constanța și Tulcea și, respectiv, cele de pe lângă Judecătoriile Constanța, Mangalia, Medgidia, Hârșova, Tulcea, Babadag și Măcin.

Citește și:

Șefii Parchetelor:
Ce a decis CSM legat de conducerea procurorilor dobrogeni


 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii