Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:01 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vești din instanță. Este vizată Biserica „Izvorul Tămăduirii“ din Tomis Nord, cunoscută drept biserica de pe trotuar

ro

26 Mar, 2020 00:00 4015 Marime text

Magistrații de la Judecătoria Constanța au stabilit primul termen în dosarul (431/212/2020) în care Primăria Constanța a dat în judecată Arhiepiscopia Tomisului. Cauza are ca obiect autorizare desființare lucrări (Legea 50/1991) și vizează Biserica „Izvorul Tămăduirii“ din Tomis Nord, cunoscută drept biserica de pe trotuar. Primul termen al acestui proces a fost stabilit pentru data de 28 aprilie.
 
Cu privire la acest dosar, primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, declara, la jumătatea lunii ianuarie 2020, că „în urmă cu ceva vreme, un constănțean a făcut o sesizare la Direcția Poliție Locală. Conform atribuțiilor date de lege și de fișa postului, Poliția Locală a exercitat un control la toate bisericile din oraș. Tocmai pentru că nu îmi doresc să fiu cel care demolează biserici, ne-am adresat instanței, întrucât legea ne obligă să întreprind măsuri“.
 
„Între timp, căutăm soluții pentru că Biserica „Izvorul Tămăduirii“ stă de foarte mulți ani în situația actuala și cu toate încercările noastre de a pune la dispoziție teren, de a găsi un echilibru între locuitori, enoriași și administrație, nu am ajuns până în momentul de față decât la litigii pe care nu îmi doresc să le continuăm. Împreună cu echipa mea și cu reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului, caut soluții de relocare a Bisericii „Izvorul Tămăduirii“. Până în acest moment, am avut întâlniri cu președinții asociațiilor de proprietari din zonă și cred că până la finele acestui mandat vom găsi o soluție, astfel încât biserica să fie relocată în condiții civilizate, în armonie cu aproape toată lumea. În schimb, vă asigur că în mandatul meu nu se va demola nicio biserică”, a mai declarat edilul-șef al municipiului Constanța, Decebal Făgădău.
 
De asemenea, primarul a mai precizat la vremea respectivă că viitorul amplasament al bisericii aflată acum pe trotuar va fi în cartier, dar în niciun caz pe amplasamentul propus în urmă cu câțiva ani, cu toate că acolo au fost cheltuite sume consistente de către parohie pentru devierea conductelor.
 
Citește și:
 
Biserica „Izvorul Tămăduirii“ nu va mai fi relocată în parcarea din Tomis 3.
Ce spun reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului (galerie foto)


ÎPS Teodosie, Primăria și campania de recredibilizare a arhiepiscopului Tomisului Biserica „Izvorul Tămăduirii“, izvor de discordie între enoriași sau manipulare (galerie foto+video)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii