Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:01 28 11 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Biserica „Izvorul Tămăduirii“ nu va mai fi relocată în parcarea din Tomis 3. Ce spun reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului (galerie foto)

ro

07 Jul, 2018 00:00 4670 Marime text
Veste bună pentru locuitorii din Tomis 3, unde urma să fi relocată Biserica „Izvorul Tămăduirii“, cunoscută constănţenilor ca biserica de pe trotuar.
 
Primăria Municipiului Constanţa a respins construirea bisericii pe parcarea ce deservea blocurile O1 - O2 - O6 de pe strada Soveja, zona Pieţei Tomis 3. Astfel, pe data de 5 iunie 2018, municipalitatea a emis Certificatul de urbanism nr. 2566. „Nu poate fi folosit pentru construire lăcaş de cult, întrucât parcela nu îndeplineşte condiţiile minime de suprafaţă şi front la stradă“, se arată în actul emis de municipalitate.
 
Certificatul de urbanism a fost solicitat de Arhiepiscopia Tomisului, prin preotul paroh Aurelian Ştefan. Contactat telefonic, Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, a precizat că „vor fi căutate soluţii“. „Vom continua dialogul cu Primăria Constanţa în vederea identificării soluţiilor privind relocarea bisericii“, a precizat Eugen Tănăsescu.
 
Reamintim că, în luna aprilie 2017, Eugen Tănăsescu preciza următoarele: „Terenul a fost dat de Primăria Constanţa în 2002. Deoarece în zonă s-au făcut lucrări în subteran, nu s-a putut construi. În 2014, Primăria a eliberat autorizaţie de construire în zonă. În 2015 au început lucrările, iar autorizaţia este în regulă. Este cineva care face scandal acolo. Am înţeles că s-a şi politizat protestul de ieri, prin prezenţa unor consilieri. Nu Arhiepiscopia a ales acel loc, ci Primăria. Zgomotul este unul dintre dezavantajele urbanizării. Cu siguranţă, vor fi respectate limitele de zgomot. Există nişte reguli de convieţuire, care trebuie respectate. Iar oamenii au avut suficient timp la dispoziţie să se informeze cu privire la construirea acestei biserici“.
 
Anul trecut, zeci de persoane s-au adunat în Tomis 3 în zonă, unde urma să fie relocată Biserica „Izvorul Tămăduirii“. Protestatarii erau nemulţumiţi de faptul că, în loc să fie amenajată o parcare sau un loc de joacă pentru copii, în acel spaţiu urma să fie ridicat un lăcaş de cult.
 
Citeşte şi:

ÎPS Teodosie, Primăria şi campania de recredibilizare a arhiepiscopului Tomisului Biserica „Izvorul Tămăduirii“, izvor de discordie între enoriaşi sau manipulare (galerie foto+video)
 
Un nou protest în Tomis 3 în locul în care va fi relocată Biserica Izvorul Tămăduirii din Constanţa (galerie foto + video)
 
„Oraşul are alte priorităţi, locurile de parcare sunt insuficiente“ Majoritatea respondenţilor nu sunt de acord cu relocarea Bisericii „Izvorul Tămăduirii“ în parcarea blocurilor O2 şi O3
 

UPDATE. Discuţii aprinse Un nou protest în Tomis 3, în zona în care va fi relocată Biserica Izvorul Tămăduirii (galerie foto + video)

Ti-a placut articolul?

Comentarii