Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:29 25 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Unde e toporul, să-l tai?!“ Poliţist ameninţat cu moartea în timpul unor percheziţii

ro

19 Nov, 2018 00:00 1687 Marime text
Un poliţist din judeţul Constanţa a fost ameninţat cu moartea în timpul unor percheziţii domiciliare. Conform actului de sesizare a instanţei, aproape de jumătatea anului 2016, în baza unui mandat de percheziţie domiciliară, o echipă de poliţişti s-a deplasat la un imobil aflat pe raza municipiului Medgidia, în vederea identificării unor bunuri furate.
 
În timpul procedurilor specifice, proprietarul imobilului percheziţionat a lovit cu pumnul unul dintre martori, iar pentru a-l împiedica pe inculpat să mai lovească martorul, între cei doi a intervenit un poliţist, care l-a împins pe inculpat.
 
Cel din urmă, supărat că poliţistul a intervenit să-l apere pe martor, a început să-l ameninţe pe omul legii, spunându-i că-l va tăia cu toporul. Inculpatul a început să caute un topor prin curte şi să spună „unde e toporul, să-l tai?!“.
 
Pentru că nu a găsit topor, inculpatul a luat o furcă pe care o ţinea îndreptată cu vârful spre poliţist, ameninţându-l în continuare cu acte de violenţă. În contextul actelor de ameninţare, poliţistul a scos pistolul din dotare, pe care l-a armat şi l-a somat pe individ să se liniştească şi să lase furca jos.
 
Inculpatul s-a potolit, iar la faţa locului a fost chemată o ambulanţă pentru a acorda ajutor martorului lovit.  

Trimis în judecată

În primă instanţă, magistraţii din cadrul Judecătoriei Medgidia au dispus condamnarea inculpatului la pedeapsa de un an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj.
 
Inculpatului i-a fost interzis dreptul de a lua legătura cu poliţistul sau cu membri de familie ai acestuia ori de a se apropia la mai puţin de 50 de metri de locuinţa sau alte locuri unde persoana vătămată îşi desfăşoară activităţi sociale pe o perioadă de cinci ani.
 
Inculpatul a mai fost condamnat la patru ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe (persoană vătămată un civil).
 
Instanţa a contopit pedepsele aplicate prin prezenta, inculpatul urmând a executa pedeapsa de mai grea, de patru ani de închisoare, căreia i s-a aplicat sporul obligatoriu din cealaltă, respectiv patru luni de închisoare. În final, inculpatul s-a ales cu patru ani şi patru luni de închisoare cu executare.
 
Decizia Judecătoriei Medgidia a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care va lua o decizie definitivă.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii