Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:21 25 06 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un ofițer din IPJ Constanța, condamnat într-un dosar DNA, va fi reabilitat!

ro

21 May, 2022 00:00 1302 Marime text
 
  • Fostul polițist s-ar fi întâlnit cu denunțătorul în Portul Tomis din Constanța, împrejurare în care inculpatul ar fi primit de la denunțător suma de 3.000 euro, cu această ocazie constatându-se infracțiunea flagrantă.
  • La vremea respectivă s-a precizat că în timpul intervenţiei procurorilor DNA, Dobre ar fi sărit în apă, pentru a scăpa de anchetatori.
 
Laurenţiu Marin Dobre, fost ofiţer de Poliţie Judiciară cu gradul profesional de subcomisar în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa - Serviciul de Investigaţii Criminale, condamnat definitiv (în februarie 2016) de Curtea de Apel Constanţa la doi ani şi opt luni, a formulat o cerere de reabilitare judecătorească!
 
Vineri, Tribunalul Constanța a admis cererea de reabilitare judecătorească formulată de petentul Dobre Laurenţiu-Marian.
 
Instanța a dispus reabilitarea judecătorească a petentului Dobre Laurenţiu-Marian cu privire la condamnarea de 2 ani şi 8 luni închisoare ce i-a fost aplicată prin sentinţa penală nr 402 din 05 11 2015 pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosarul penal nr 5292/118/2015, definitivă prin decizia penală nr 166/P din 09 02 2016 a Curţii de Apel Constanţa. 
 
Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă.
 

În iulie 2015, prin intermediul unui comunicat de presă, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au anunțat reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 23.07.2015, ora 17:30, până la data de 24.07.2015, ora 17:30 a inculpatului Dobre Laurențiu Marin, ofițer de poliție judiciară cu gradul profesional de subcomisar în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța – Serviciul de Investigații Criminale, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
 
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
 
La data de 29 iunie 2015, inculpatul Dobre Laurențiu Marin, subcomisar de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța – Serviciul de Investigații Criminale, a pretins de la o persoană (martor denunțător) suma de 3.000 euro pentru ca, în exercitarea atribuțiilor de organ de cercetare penală, să nu dispună începerea urmăririi penale față de martorul denunțător în dosarul penal în care acesta este cercetat chiar de către inculpat.
 
În plus, inculpatul Dobre Laurențiu Marin, i-a promis denunțătorului că în schimbul sumei respective va dispune restituirea bunurilor ce au fost ridicate cu ocazia percheziției domiciliare efectuată în luna aprilie 2015 la domiciliul acestuia din urmă.
Ulterior, la data de 16 iulie 2015, martorul denunțător a fost abordat din nou de inculpatul Dobre Laurențiu Marin, care i-a pretins, încă o dată, suma de 3.000 euro în scopul menționat anterior. Pentru primirea sumei de 3.000 euro, inculpatul Dobre Laurențiu Marin a stabilit ca termen limită data de 20 iulie 2015 și ulterior, data de 23 iulie 2015.


 
Astfel, la data de 23 iulie 2015, în jurul orelor 17:00, inculpatul Dobre Laurențiu Marin s-a întâlnit cu denunțătorul în Portul Tomis din Constanța, împrejurare în care inculpatul a primit de la denunțător suma de 3.000 euro, cu această ocazie constatându-se infracțiunea flagrantă.
 
În cauză procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.
 
Inculpatului Dobre Laurențiu i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând să fie prezentat la data de 24 iulie 2015, Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Laurenţiu Marin Dobre, poliţistul care ar fi sărit în apă să scape de procurori, condamnat definitiv la 2,8 ani
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii