Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:31 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un al doilea spital Covid în Constanța Tribunalul a luat o primă decizie în legătură cu spațiul ce aparține Spitalului Clinic de Boli Infecțioase (document)

ro

08 Nov, 2021 00:00 2428 Marime text
  • Judecătorii Secției I Civile, ce fuseseră chemați să decidă soarta viitorului spital Covid, au hotărât să-și deline competența de soluționare în acest caz în favoarea colegilor din cadrul Secției a II-a Civile a instanței.
  • Decizia a fost luată de completul Apel Civil 2 al Secției I Civile a Tribunalului, format din magistrații Felicia Marcu și Adriana Lepădatu.
  • În prezent, dosarul a ajuns pe rolul Secției a II-a Civile, unde are primul termen de judecată fixat pentru joi, 11 noiembrie 2021, de la ora 8.30.
  • Cazul se află în atenția completului Apel comercial 7 al Secției a II-a Civile, format din magistrații Aniela Adriana Staicu și Elena Laura Suliman.
  • În Secțiunea Document puteți consulta Hotărârea 1628/2021 a Secției I Civile a Tribunalului Constanța.
 
Procesul pentru spațiul medical din cartierul constănțean Medeea, ce urma să fie transformat în al doilea spital suport Covid, continuă, la Tribunalul Constanța.
 
Judecătorii Secției I Civile, ce fuseseră chemați să decidă soarta viitorului spital Covid, au hotărât să-și deline competența de soluționare în acest caz în favoarea colegilor din cadrul Secției a II-a Civile a instanței.
 
Decizia a fost luată de completul Apel Civil 2 al Secției I Civile a Tribunalului, format din magistrații Felicia Marcu și Adriana Lepădatu.
 
Amintim, este vorba despre dosarul cu indicativul 6978/212/2020, cauză în care Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța se judecă pentru centrul medical de pe strada Ion Ionescu de la Brad nr. 4 cu SC Centrul Medical Dorobanți SRL și SC Centrul de Diagnostic și Tratament Dr. Ciovică SRL.
 
În acest caz, UAT Municipiul Constanța prin Primar este intervenient.
 
Cazul a ajuns în apel la Tribunal după ce a fost atacată Hotărârea nr. 536/2021 a Judecătoriei Constnața prin care Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța a câștigat dreptul asupra centrului medical din cartierul Medeea.
 
În prezent, prin Hotărârea 1628/2021, judecătorii Secției I Civile a Tribunalului Constanța au explicat de ce se impune declinarea cazului.
 
„Prezentul litigiu se poartă între profesioniști“
 
Potrivit documentului citat pe Jurindex, la termenul de judecată din data de 19 octombrie 2021, instanța invocat din oficiu excepția necompetenței funcționale a Secția a I-a civilă a Tribunalului Constanța“.
 
„Deși nu mai există litigii comerciale, ca urmare a faptului că Noul cod civil are o concepție monistă, litigiile dintre profesioniști rămân în continuare în competența secțiilor speciale, completelor specializate sau a tribunalului specializat, ținându-se seama de valorificarea experienței profesionale a judecătorilor, aceștia fiind specializați în soluționarea litigiilor prevăzute de Cartea a VI-a Capitolul XIV Cod procedură civilă“, se arată în hotărârea citată pe www.rolii.ro.
 
„Prin urmare“, au spus judecătorii, „prin noile reglementări, sfera de competență a completelor specializate în judecarea cauzelor cu profesioniști s-a extins la orice cauză în care intervine un profesionist, indiferent de temeiul juridic invocat de către acesta, atâta timp cât temeiul se regăsește în codul civil“.
 
„Întrucât prezentul litigiu se poartă între profesioniști, competența de soluționare revine completelor civile specializate în cauzele cu profesioniști, raportul juridic dedus judecății fiind circumscris noțiunii de raport „dintre profesioniști și orice alte subiecte de drept civil”, în sensul prevăzut în art.3 Cod civil mai sus citat“, au mai spus judecătorii Secției I Civile.
 
În prezent, dosarul a ajuns pe rolul Secției a II-a Civile, unde are primul termen de judecată fixat pentru joi, 11 noiembrie 2021, de la ora 8.30.
 
Cazul se află în atenția completului Apel comercial 7 al Secției a II-a Civile, format din magistrații Aniela Adriana Staicu și Elena Laura Suliman.
 
Surse documentare: Portalul Instanțelor din România, www.rolii.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Fosta șefă de la Infecțioase, Stela Halichidis, a primit calificativul „foarte bine” de la city managerul municipiului Constanța, Felicia Ovanesian! (documente)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii