Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:54 25 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aprobarea organigramei şi statului de funcţii ale Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, pe masa consilierilor locali (DOCUMENT)

ro

21 Apr, 2024 15:12 515 Marime text
Se convoacă Consiliul local al municipiului Constanţa în şedinţă ordinară, vineri, 26.04.2024, ora 12.00.

Printre proiectele de pe ordinea de zi, se numără și proiect de hotărâre nr. 209/2024 pentru modificarea HCL nr. 108/2024 privind aprobarea organigramei şi statului de funcţii ale Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. 

Inițiatorul proiectului care are avizele Comisiilor de specialitate nr. 1, nr. 3, nr. 4 şi nr. 5 este primarul Vergil Chiţac.

Potrivit raportului de specialitate, ținând cont de finalizarea procesului de relocare a secțiilor și laboratorului de radiologie și imagistică medicală, în cele două imobile (clădirea principală a spitalului și modular), normarea personalului auxiliar sanitar (îngrijitori) se stabilește prin obligativitatea prezentei unui angajat la 250-300 metri pătrați/ 1 post, conform Anexa 1 Ordinului nr.1224/2010.

Având în vedere cele menționate anterior, pentru asigurarea necesarului de personal auxiliar sanitar(îngrijitori) pentru ambele clădiri (clădirea principala a spitalului și modular), este necesară suplimentarea numărului de personal, după cum urmează:

-1 post îngrijitoare în cadrul Secției clinice boli infecțioase Copii(poziție 52 stat funcții)-secția Clinică boli infecțioase Copii a fost relocată în modular. 

-1 post îngrijitoare în cadrul Secției clinice boli infecțioase Adulți I(poziție 91 stat funcții) - secția clinica boli infecțioase Adulți I a fost relocată

-5 posturi îngrijitoare în cadrul Secției clinice boli infecțioase Adulți II(pozițiile 130,131,132,133,134 stat funcții) - secția clinică boli infectioase Adulți II a fost relocată și deține în prezent 2 nivele

-1 post îngrijitoare în cadrul Secției clinice boli infecțioase HIV/SIDA Exterioară (poziție 172 stat funcții)

-6 posturi ingrijitoare in cadrul Secției Spitalizare de zi(pozițille 246,247,248,249,250,251 stat funcții)- până în prezent, Secția Spitalizare de zi a funcționat în același spațiu cu Camera de gardă și s-au deservit de personalul auxiliar al Camerei de gardă. În prezent, Camera de gardă a fost relocată în modular și de aceea este necesară crearea posturilor

-1 post îngrijitoare în cadrul Laboratorului de radiologie și imagistică medicală(poziție 310 stat funcții)-post unic.

Ținând cont de experiența organizării concursurilor de ocupare a posturilor de asistent medical principal, s-a observat că renunțarea la cerința de a detine gradul principal, conduce Ia o adresabilitate mult mai mare, fapt ce implică modificarea corespunzatoare a statului de functii prin transformarea următorului post:

-transformarea postului vacant de asistent medical principal PL, specialitate medicină generală, din cadrul Spitalizării de zi, în asistent medical PL, specialitate medicină generală (poziție 242);

 

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
În Secțiunea Document poate fi consultat proiectul în integralitate.Citește și:

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța va avea mansardă nouă! Ce firmă o va construi?

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii