Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:07 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Undă verde de la Mediu Proiectul viitorului corp de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în linie dreaptă

ro

16 Mar, 2024 16:29 795 Marime text
  • Mediul a decis că nu este necesară efectuarea evaluarii impactului asupra mediului
  • Proiectul constă în construirea unui corp de spital ca extindere a capacității Spitalului de Boli Infecțioase, cu regim de înălțime D+P+4E
  • Se preconizează că întregul proiect să se deruleze pe o perioadă de aproximativ 32 luni

Autoritatea pentru Protecția Mediului Constanța anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul dezvoltat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.

Mediul a decis că nu este necesară efectuarea evaluarii impactului asupra mediului, pentru proiectul: „Consolidare și extindere imobil existent cu destinație „Extinderea capacității Spitalul Clinic de Boli Infecțioase prin construire corp cu ambulatoriu integrat – cabinete medicale, laborator, secție imunodeprimați/boli infecțioase emergente și reemergente și compartiment T.I. corespunzător, spații și dotări aferente funcțiunii de bază, O.S.”, propus a fi amplasat în județul Constanța, municipiul Constanța, Bd. 1 Decembrie 1918, nr.4C, lot 1, lot 2, Ferdinand, nr.100.  

Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecţia Mediului Constanta din municipiul Constanta, str. Unirii nr. 23, în zilele de luni - vineri, între orele 8-13, precum şi la următoarea adresă de internet http://apmct.anpm.ro.

Comentariile/Observaţiile/Propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 21.03.2024.

Proiectul constă în construirea unui corp de spital ca extindere a capacității Spitalului de Boli Infecțioase, cu regim de înălțime D+P+4E. Suprafață totală a amplasamentului este de 9.344 mp din acte și măsurători. Proiectul a fost întocmit pe baza temei cadru elaborată de beneficiar, a particularităților terenului din punct de vedere al vecinătăților, condițiilor geotehnice și condițiilor impuse prin certificatul de urbanism nr. 1589 din 06.06.2023.
 
Se va face un singur acces în clădire, printr-un hol de acces a parter, proiectul fiind împărțit în două zone – construcția propriu-zisă și construcțiile existente, cu amenajarea exterioară.
 
Conform planurilor de urbanism și amenjarea teritoriului aprobate, amplasamentul se află în zona ZRE 1 – subzonă echipamentelor publice dispersate, la nivel de cartier și complez rezidențial existente: Toate echipamentele publice vor avea asigurat un acces carosabil direct dintr-o circulație publică; accesul pietonal va fi asigurat obligatoriu din spațiul de circulație special amenajat și va fi dimensionat astfel încât să satisfacă nevoile de circulație ale funcțiunilor proiectate. Echipamentele publice vor avea asigurate parcaje conform normelor în spații rezervate din terenul propriu, situate adiacent circulațiilor publice; locurile de parcare se dimensionează conform normelor specifice. Proiectul propus respectă aceste prevederi, astfel există 36 de locuri de parcare (dintre care două pentru persoane cu dizabilități), desfășurate în incinta terenului, într-o parcare amenajată la exterior, la parter.
 
La începutul lunii octombrie 2021, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța și-a suspendat activitatea în urmă unui incendiu. Din dată de mai 2022, spitalul s-a redeschis parțial. Proiectul pentru consolidarea spitalului existent în scopul scăderii riscului seismic a fost impus cu ocazia expertizei efectuate în vederea derulării unui proiect european care vizează creșterea eficienței energetice.
 
Situația existența din teren este reprezentată de corp C1 – Spitalul Clinic Municipal Secția Contagioase, regim de înălțime S+P+2E+M, având suprafață construită la sol 1.373 mp și suprafață desfășurată 5.418 mp (construcție edificată în anii 1938) și corp C2 – Magazie, cu regim de înălțime P, având suprafață construită la sol 189 mp și suprafață desfășurată 189 mp. Clădirile existente pe teren nu fac obiectul prezentului proiect.
 
Se preconizează că întregul proiect să se deruleze pe o perioadă de aproximativ 32 luni, de la obținerea Autorizației de Construire, și, implicit, după aprobarea documentației de începere lucrări, de către instituțiile abilitate. Clădirea propusă are regim de înălțime D+P+4E, având suprastructură din cadre de beton ar-mat cu pereți de închidere din blocuri ceramice, termoizolată corespunzător cu vată minerală, grosime 15 cm și pereți interiori de compartimentare din zidărie/ gips carton pe structura metali-că, 15 cm grosime. Acoperișul peste etajul 4 este de tip terasă necirculabila.

 
Amintim că în ședința de Consiliu Local din luna mai 2023 a fost aprobat proiectul de hotărâre nr. 242/2023 privind elaborare studiu de fezabilitate pentru obiectivul de investiții ,,Extinderea capacității Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța prin construire corp nou cu regim de înălțime D+P+4E - ambulatoriu integrat - cabinete medicale, laborator, secție imunodeprimați/ boli infecțioase emergente și reemergente și compartiment terapie intensivă corespunzător, spații administrative, spații învățământ.
 

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:

Date din proiect Cum va arăta viitorul corp de 4 etaje de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța (DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii