Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:14 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UAT Pantelimon, la judecată cu Siluan Proiect SRL, firma preotulului Mădălin Adrian Iscru. Procesul, suspendat

ro

15 Nov, 2021 00:00 1938 Marime text

 
  • Prin cererea de chemare de judecată, reclamanta UAT Pantelimon prin Primar a solicitat în contradictoriu cu pârâta SC Siluan Proiect S.R.L. obligarea acesteia la plata sumei de „196.206,97 lei reprezentând prejudiciul cauzat prin neexecutarea lucrărilor de construcții aferente contractului nr. 1815/2018, precum și obligarea pârâtei la plata cheltuielilor de judecată“.
 
Judecătoria Harșova a menținut decizia de suspendare a procesului în care Unitatea Administrativ Teritorială (UAT) Pantelimon a chemat în instanță SC Siluan Proiect SRL, cu sediul social în satul Dăeni, județul Tulcea, fondată de preotul Mădălin Adrian Iscru, fost consilier personal la Cabinetul Secretarului de Stat din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP).
 
Decizia de suspendare este valabilă până la soluționarea dosarului nr. 994/88/2020, aflat pe rolul Tribunalului Tulcea, privind falimentul firmei, informează platforma Termene.ro     
 
Prin cererea de chemare de judecată, reclamanta UAT Pantelimon prin Primar a solicitat în contradictoriu cu pârâta SC Siluan Proiect S.R.L. obligarea acesteia la plata sumei de „196.206,97 lei reprezentând prejudiciul cauzat prin neexecutarea lucrărilor de construcții aferente contractului nr. 1815/2018, precum și obligarea pârâtei la plata cheltuielilor de judecată“.
 
În motivarea în fapt a cererii reclamanta a arătat, în esență, că „în urma procedurilor de achiziție publică între părți a fost încheiat contractul de execuție lucrări nr. 181 5 din 30.03.2018 având ca obiect executarea obiectivului: Extindere imobil școala primară Pantelimon de Jos prin construirea unui grup sanitar, localitatea Pantelimon de Jos, (...), dar pârâta (nr. Siluan Proiect SRL) nu a finalizat obiectivul. Pârâtei i-a fost achitată întreaga sumă“.
 
Siluan Proiect S.R.L. a încheiat, în perioada 2017-2018, cu diverse primării din Constanța, Ialomița și Tulcea 114 contracte de achiziții publice în valoare totală de 18.978.390,61 de lei.
 
Aici amintim că despre preotul Iscru, jurnaliştii de la Recorder.ro au dezvăluit că a obţinut peste o sută de contracte finanţate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) fără licitaţie.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Falimentul, amânat
DNA Constanța a luat documentele contabile ale Siluan Proiect SRL. 114 contracte de achiziții publice

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii