Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:59 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evidienţa contabilă a societăţii, preluată de la DNA UAT Hârşova, la judecată cu Siluan Proiect SRL, firma preotului Mădălin Iscru. Ce s-a decis în instanță

ro

18 Sep, 2021 00:00 2996 Marime text
 
  • Siluan Proiect SRL are sediul social în satul Dăeni, județul Tulcea.
 
  • Firma a fost fondată de preotul Mădălin Adrian Iscru, fost consilier personal la Cabinetul Secretarului de Stat din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP).
 
  • În februarie 2019, jurnaliştii de la Recorder.ro au arătat că preotul Mădălin Adrian Iscru a obţinut peste o sută de contracte finanţate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) fără licitaţie prin Siluan Proiect SRL și Hercinic SRL.
 
Judecătoria Măcin a acordat un nou termen în dosarul (749/253/2020) în care Unitatea Administrativ Teritorială Hârşova a dat în judecată societatea comercială Siluan Proiect SRL. La mijloc ar fi suma de 74.100 lei aferentă obiectivului de investiţii „Extindere sistem de canalizare în orașul Hârşova, jud. Constanţa”. Procesul a fost amânat pentru data de 15 decembrie 2021.
 
Siluan Proiect SRL (aflată în prezent în faliment – vezi dosar 994/88/2020) are sediul social în satul Dăeni, județul Tulcea, fondată de preotul Mădălin Adrian Iscru, fost consilier personal la Cabinetul Secretarului de Stat din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP).
 
Lichidator judiciar este Creţu Laura Insolv IPURL.
 
Evidienţa contabilă a societăţii, preluată de la DNA
  
Noul termen a fost stabilit al falimentului pentru luna viitoare, pentru ca lichidatorul să comunice modalitatea în care înţelege să analizeze evdienţa contabilă a societăţii preluată de la DNA si de la Serviciul de Combatere Criminalităţii.
 
În acest context, amintim că la data de 25 septembrie 2019, Agenția Națională de Integritate a anunțat sesizarea Direcției Națională Anticorupție cu privire la cazul preotului Mădălin Adrian Iscru.
 
Conform informării oficiale, în fapt, Mădălin-Adrian Iscru a ocupat funcția de consilier personal la Cabinetul Secretarului de Stat din cadrul MDRAP în perioada 01 august – 01 octombrie 2018.
 
„În această perioadă, la data de 23 august, societatea comercială Siluan Proiect S.R.L., în cadrul căreia acesta avea calitatea de asociat unic și funcția de administrator, a încheiat cu Primăria Comunei Casimcea, Județul Tulcea, două contracte de prestări servicii în valoare totală de 45.771,88 lei. Cele două contracte au fost finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, coordonat de MDRAP“.
 
Acces la informații
 
„Întrucât prin deținerea funcției și exercitarea atribuțiilor de serviciu în cadrul MDRAP, Iscru Mădălin-Adrian a avut acces la informații privind procesul de utilizare a fondurilor de către beneficiarii Programului Național de Dezvoltare Locală, finanțat de MDRAP, rezultă indicii temeinice privind săvârșirea de către acesta a infracțiunii asimilată faptelor de corupție „folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii”, prevăzută de dispozițiile art. 12, lit. b) din Legea nr. 78/2000, sens în care ANI a sesizat DNA“, se mai arată în informarea ANI.
 
În februarie 2019, jurnaliştii de la Recorder.ro au arătat că preotul Mădălin Adrian Iscru a obţinut peste o sută de contracte finanţate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) fără licitaţie prin Siluan Proiect SRL și Hercinic SRL.
 
Siluan Proiect S.R.L. a încheiat, în perioada 2017-2018, cu diverse primării din Constanța, Ialomița și Tulcea 114 contracte de achiziții publice în valoare totală de 18.978.390,61 de lei.
 
Defalcat, SC Siluan Proiect SRL a încheiat contracte cu următoarele primării: Deleni – două, Ciochina – 15, Crucea – cinci, Dăeni – șapte, Fîntînele  - 13, Frecăței – opt, Gârliciu – zece, Horia – cinci, Pantelimon  - șapte, Sihlea  - unul, Silistea – două, Slava Cercheză – patru, Stejaru – nouă, Tataranu – trei, Topalu – cinci, Vidra – 11, Vulturu – două și Casimcea – șase. Pentru aceste primării, Siluan Proiect SRL a prestat diverse activități, de la servicii de proiectare și inginerie, la reabilitări de școli, grădinițe, drumuri de acces și diverse studii de fezabilitate pentru modernizarea și dotarea iluminatului public.
 
O altă firmă apropiată de preotul Iscru este Hercinic SRL (aflată în prezent în faliment), unde Lenuţa Iscru (mama preotului Iscru) este asociat unic și administrator.
 
Hercinic SRL, cu sediul social în Măcin, județul Tulcea, a încheiat, în perioada 2018-2019, 65 contracte de achiziții publice în valoare totală de 9.902.031,04 lei (peste două milioane de euro).
 
Prin Hotarârea nr. 1047/2021, din 28 iunie 2021, Tribunalul Tulcea a decis obligarea Lenuţei Iscru la plata sumei de 1.463.909 lei către SC Hercinic SRL, reprezentând contravaloarea pasivului acesteia.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
114 contracte de achiziții publice în câteva luni
Siluan Proiect SRL, fondată de un slujitor al Domnului, a intrat în faliment!

 
Atragerea răspunderii
Pastilă amară pentru asociatul unic al Hercinic SRL. Firma a încheiat contracte publice de peste două milioane de euro (document)

 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii