Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorii aşteaptă Raportul cauzelor și împrejurărilor insolvenţei Siluan Proiect SRL, fondată de preotul tulcean Iscru

ro

20 Jun, 2022 00:00 2957 Marime text
 
  • Siluan Proiect S.R.L. a încheiat, în perioada 2017-2018, cu diverse primării din Constanța, Ialomița și Tulcea 114 contracte de achiziții publice în valoare totală de 18.978.390,61 de lei.
  • Siluan Proiect SRL, cu sediul social în satul Dăeni, județul Tulcea, a fost fondată de preotul Mădălin Adrian Iscru, fost consilier personal la Cabinetul Secretarului de Stat din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP).
 
Falimentul societății comerciale Siluan Proiect SRL, cu sediul social în satul Dăeni, județul Tulcea, merge mai departe la Tribunalul Tulcea!
 
Instanța de judecată a acordat un nou termen în cauză și a pus în vedere lichidatorului să depună situaţia garanţiilor de bună execuție efectiv încasate în contul debitoarei și să se precizeze dacă s-a reușit verificarea documentației contabile a societăţii și în situația în care s-a verificat, să se depună Raportul cauzelor și împrejurărilor insolvenţei.
 
Noul termen a fost stabilit pentru data de 09 septembrie 2022.
 
Potrivit Monitorului Oficial al României, Partea a IV-a, Nr. 1298/31.III.2016, SC Siluan Proiect SRL, cu sediul social în satul Dăeni, județul Tulcea, a fost fondată de preotul Mădălin Adrian Iscru, fost consilier personal la Cabinetul Secretarului de Stat din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP).
 
În februarie 2019, jurnaliştii de la Recorder.ro au arătat că preotul Mădălin Adrian Iscru a obţinut peste o sută de contracte finanţate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) fără licitaţie. Ulterior, în septembrie 2019, Agenția Națională de Integritate a anunțat sesizarea Direcției Națională Anticorupție.
  
Judecător sindic este Carmen Daniela Andrei, de la Tribunalul Tulcea.
 
Lichidator judiciar este Creţu Laura Insolv IPURL.
 
Potrivit Buletinul Procedurilor de Insolvenţă nr. 18356/30.10.2020, Siluan Proiect SRL are de achitat Finanțelor Publice Tulcea suma de 1.461.848 lei reprezentând creanțe bugetare.
 
Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvență nr. 15570/21.09.2021, administratorul societății a pus la dispozitia lichidatorului judiciar doar câteva dintre actele prevăzute de art.67 alin.1 din Legea 85/2014 (privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență) precum și o dovadă de ridicare înscrisuri din care reiese faptul că evidența contabilă a fost predată organelor de cercetare penală din cadrul IPJ Tulcea - Serviciul de Investigare a Criminalității dar și Direcției Naționale Anticorupție.
 
Potrivit Confidas.ro, SC Siluan Proiect SRL (firma înființată în 2016) este condusă de Lenuţa Iscru, din Brăila, (mama preotului Mădălin Adrian Iscru) cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 97.5% și de Dumitru Marinescu, tot din Brăila, acesta având o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 2.5%.
 
Siluan Proiect SRL are ca obiect de activitate „lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“.
 
Siluan Proiect S.R.L. a încheiat, în perioada 2017-2018, cu diverse primării din Constanța, Ialomița și Tulcea 114 contracte de achiziții publice în valoare totală de 18.978.390,61 de lei.
 
Defalcat, SC Siluan Proiect SRL a încheiat contracte cu următoarele primării: Deleni – două, Ciochina – 15, Crucea – cinci, Dăeni – șapte, Fîntînele  - 13, Frecăței – opt, Gârliciu – zece, Horia – cinci, Pantelimon  - șapte, Sihlea  - unul, Silistea – două, Slava Cercheză – patru, Stejaru – nouă, Tataranu – trei, Topalu – cinci, Vidra – 11, Vulturu – două și Casimcea – șase.
 
Conform datelor oficiale, pentru aceste autorități contractante, Siluan Proiect SRL a prestat diverse activități, de la servicii de proiectare și inginerie, la reabilitări de școli, grădinițe, drumuri de acces și diverse studii de fezabilitate pentru modernizarea și dotarea iluminatului public.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Falimentul, amânat
DNA Constanța a luat documentele contabile ale Siluan Proiect SRL. 114 contracte de achiziții publice

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii