Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:23 28 01 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Falimentul, amânat DNA Constanța a luat documentele contabile ale Siluan Proiect SRL. 114 contracte de achiziții publice

ro

25 Oct, 2021 00:00 1842 Marime text

 
  • Cauza a fost amânată pentru data de 28 ianuarie 2022, în vederea verificării documentelor contabile ale societăţii ce se afla la IPJ Tulcea și la DNA Constanţa și pentru a se solicita lichidatorului să comunice instanței dacă s-a reușit preluarea evidenței contabile aflată la cele două instituții.
 
  • Siluan Proiect S.R.L. a încheiat, în perioada 2017-2018, cu diverse primării din Constanța, Ialomița și Tulcea 114 contracte de achiziții publice în valoare totală de 18.978.390,61 de lei.
 
 
Judecătorii de la Tribunalul Tulcea au acordat un nou termen în dosarul privind falimentul societății comerciale Siluan Proiect SRL, cu sediul social în satul Dăeni, județul Tulcea, fondată de preotul Mădălin Adrian Iscru, fost consilier personal la Cabinetul Secretarului de Stat din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP).
 
Potrivit Termene.ro, cauza a fost amânată pentru data de 28 ianuarie 2022, în vederea verificării documentelor contabile ale societăţii ce se afla la IPJ Tulcea și la DNA Constanţa și pentru a se solicita lichidatorului să comunice instanței dacă s-a reușit preluarea evidenței contabile aflată la cele două instituții.
 
Oficial, din Buletinul Procedurilor de Insolvenţă
 
Potrivit Buletinul Procedurilor de Insolvenţă nr. 18356/30.10.2020, Siluan Proiect SRL are de achitat Finanțelor Publice Tulcea suma de 1.461.848 lei reprezentând creanțe bugetare.
 
Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvență nr. 15570/21.09.2021, administratorul societății a pus la dispozitia lichidatorului judiciar doar câteva dintre actele prevazute de art.67 alin.1 din Legea 85/2014 (privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență) precum și o dovadă de ridicare înscrisuri din care reiese faptul că evidența contabilă a fost predată organelor de cercetare penală din cadrul IPJ Tulcea - Serviciul de Investigare a Criminalității dar și Direcției Naționale Anticorupție.
 
Prin urmare, administratorul judiciar apreciază că, la acest moment, este prematur să introducă o cerere privind antrenarea răspunderii patrimoniale personale a reprezentanților statutari ai Siluan Proiect SRL.
 
ANI a sesizat DNA

 
Amintim că în luna februarie 2019, jurnaliştii de la Recorder.ro au arătat că preotul Mădălin Adrian Iscru a obţinut peste o sută de contracte finanţate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) fără licitaţie.
 
La data de 25 septembrie 2019, Agenția Națională de Integritate a anunțat sesizarea Direcției Națională Anticorupție. 
 
Dosarul privind falimentul Siluan Proiect SRL se află în atenția completului de judecată prezidat de Carmen Daniela Andrei, judecător sindic în cadrul Tribunalului Tulcea.
 
Conducerea Siluan Proiect SRL
 
Potrivit Monitorului Oficial Al României, Partea a IV-a, Nr. 1298/31.III.2016, SC Siluan Proiect SRL, cu sediul social în satul Dăeni, județul Tulcea, a fost fondată de preotul Mădălin Adrian Iscru, fost consilier personal la Cabinetul Secretarului de Stat din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP).
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 24 octombrie 2021, SC Siluan Proiect SRL (firma înființată în 2016) este condusă de Lenuţa Iscru, din Brăila, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 97.5% și de Dumitru Marinescu, tot din Brăila, acesta având o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 2.5%.
 
Siluan Proiect SRL are ca obiect de activitate „lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“.
 
Lenuţa Iscru este mama preotului Mădălin Adrian Iscru.
 
Siluan Proiect S.R.L. a încheiat, în perioada 2017-2018, cu diverse primării din Constanța, Ialomița și Tulcea 114 contracte de achiziții publice în valoare totală de 18.978.390,61 de lei.
 
Defalcat, SC Siluan Proiect SRL a încheiat contracte cu următoarele primării: Deleni – două, Ciochina – 15, Crucea – cinci, Dăeni – șapte, Fîntînele  - 13, Frecăței – opt, Gârliciu – zece, Horia – cinci, Pantelimon  - șapte, Sihlea  - unul, Silistea – două, Slava Cercheză – patru, Stejaru – nouă, Tataranu – trei, Topalu – cinci, Vidra – 11, Vulturu – două și Casimcea – șase.
 
Pentru aceste primării, Siluan Proiect SRL a prestat diverse activități, de la servicii de proiectare și inginerie, la reabilitări de școli, grădinițe, drumuri de acces și diverse studii de fezabilitate pentru modernizarea și dotarea iluminatului public.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Siluan Proiect SRL, obligată să achite Primăriei Hârșova o mică avere pentru „lucrări neexecutate“. Dosarul, la Tribunal
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii