Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:29 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Falimentul Siluan Proiect SRL, amânat pentru la anul! Ultima decizie a Tribunalului Tulcea

ro

20 Nov, 2022 12:06 2216 Marime text


Judecătorii de la Tribunalul Tulcea au fixat un nou termen în dosarul privind falimentul societății comerciale Siluan Proiect SRL, cu sediul social în satul Dăeni, județul Tulcea, firmă fondată de preotul Mădălin Adrian Iscru, fost consilier personal la Cabinetul Secretarului de Stat din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP).
 
Noul termen în cauză va avea loc la data de 13 ianuarie 2023.
 
Foarte important de precizat, judecătorii i-au pus in vedere lichidatorului să „verifice incidenţa art 169 din Legea nr 85/2014 privind antrenarea răspunderii personale a fostelor organe de conducere, având în vedere că i s-a solicitat să verifice evidenţa contabilă preluată de către IPJ si Parchetul DNA Constanta“.
 
Judecător sindic este Carmen Daniela Andrei, de la Tribunalul Tulcea.
 
Lichidator judiciar este Creţu Laura Insolv IPURL.
 
Potrivit Buletinul Procedurilor de Insolvenţă nr. 18356/30.10.2020, Siluan Proiect SRL avea de achitat Finanțelor Publice Tulcea suma de 1.461.848 lei reprezentând creanțe bugetare.
 
De asemenea, potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvență nr. 15570/21.09.2021, administratorul societății a pus la dispozitia lichidatorului judiciar doar câteva dintre actele prevăzute de art.67 alin.1 din Legea 85/2014 (privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență) precum și o dovadă de ridicare înscrisuri din care reiese faptul că evidența contabilă a fost predată organelor de cercetare penală din cadrul IPJ Tulcea - Serviciul de Investigare a Criminalității dar și Direcției Naționale Anticorupție.
 
Potrivit Confidas.ro, SC Siluan Proiect SRL (firma înființată în 2016) este condusă de Lenuţa Iscru, din Brăila, (mama preotului Mădălin Adrian Iscru) cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 97.5% și de Dumitru Marinescu, tot din Brăila, acesta având o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 2.5%.
 
Siluan Proiect SRL are ca obiect de activitate „lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“.
 
Siluan Proiect S.R.L. a încheiat, în perioada 2017-2018, cu diverse primării din Constanța, Ialomița și Tulcea 114 contracte de achiziții publice în valoare totală de 18.978.390,61 de lei.
 
Defalcat, SC Siluan Proiect SRL a încheiat contracte cu următoarele primării: Deleni – două, Ciochina – 15, Crucea – cinci, Dăeni – șapte, Fîntînele  - 13, Frecăței – opt, Gârliciu – zece, Horia – cinci, Pantelimon  - șapte, Sihlea  - unul, Silistea – două, Slava Cercheză – patru, Stejaru – nouă, Tataranu – trei, Topalu – cinci, Vidra – 11, Vulturu – două și Casimcea – șase.
 
Conform datelor oficiale, pentru aceste autorități contractante, Siluan Proiect SRL a prestat diverse activități, de la servicii de proiectare și inginerie, la reabilitări de școli, grădinițe, drumuri de acces și diverse studii de fezabilitate pentru modernizarea și dotarea iluminatului public.
 
Tot pe rolul Tribunalului Tulcea se află și falimentul SC Hercinic SRL, controlată de Lenuţa Iscru, asociat unic și administrator.

Hercinic SRL a încheiat 65 contracte de achiziții publice în valoare totală de 9.902.031,04 lei (peste două milioane de euro).

Lista autorităților contractante
 
Comuna Berca - un contract
 
Comuna Chirnogeni - un contract
 
Comuna Fîntînele - 7 contracte
 
Comuna Girliciu    - 3 contracte
 
Comuna Horia - 5 contracte
 
Comuna Jijila - 7 contracte
 
Comuna Liesti - contracte
 
Comuna Lovrin - 1 contract
 
Comuna Mastacani - 4 contracte
 
Comuna Minzalesti - doua contracte
 
Comuna Tataranu - 7 contracte
 
Comuna Topalu - 7 contracte
 
Comuna Topolog   - 5 contracte
 
Comuna Vama - 3 contracte
 
Comuna Vidra - 2 contracte
 
Orasul Frasin - doua contracte
 
Orasul Harsova - un contract
 
Primaria Comunei Casimcea - 5 contracte

În februarie 2019, jurnaliştii de la Recorder.ro au arătat că preotul Mădălin Adrian Iscru a obţinut peste o sută de contracte finanţate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) fără licitaţie prin Siluan Proiect SRL și Hercinic SRL.

Ulterior, în septembrie 2019, Agenția Națională de Integritate a anunțat sesizarea Direcției Națională Anticorupție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii