Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:57 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Siluan Proiect SRL, fondată de preotul Mădălin Adrian Iscru, la un pas de faliment

ro

15 Mar, 2021 00:00 2211 Marime text
  • Cauza se află pe masa Danielei Carmen Andrei, judecător sindic în cadrul Tribunalului Tulcea.
  • Societatea comercială Siluan Proiect SRL a fost chemată în judecată de câteva unități administrativ-teritoriale (UAT) din Constanța și Tulcea pentru care a prestat diverse lucrări.

Siluan Proiect SRL, cu sediul social în satul Dăeni, județul Tulcea, fondată de  preotul Mădălin Adrian Iscru, fost consilier personal la Cabinetul Secretarului de Stat din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), se află la un pas să intre în faliment!
 
În prezent, firma se află în insolvență (dosar 994/88/2020). Carmen Daniela Andrei, judecător sindic în cadrul Tribunalului Tulcea, a decis stabilirea unui nou termen în cauză, pentru a se discuta propunerea administratorului judiciar de intrare în faliment și pentru a se face dovada notificării acestei propuneri către creditori. Noul termen a fost stabilit pentru 02 aprilie 2021.
 
Despre preotul Iscru, jurnaliştii de la Recorder.ro au dezvăluit că a obţinut peste o sută de contracte finanţate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) fără licitaţie.
 
Amintim că pe data de 20 octombrie 2020, Carmen Daniela Andrei, judecător sindic în cadrul Tribunalului Tulcea, prin hotărârea intermediară 931/2020, a admis cererea de deschidere a procedurii insolvenţei faţă de debitoarea SC Siluan Proiect SRL Tulcea, formulată de Finanțele Publice Tulcea, cu sediul în comuna Dăeni, sat Dăeni, str. Principală.
 
În continuare, magistrații au dispus deschiderea procedurii de insolvenţă în forma generală cu privire la debitoarea SC Siluan Proiect SRL.
 

Datorii către Finanțele Publice Tulcea

 
Instanța a desemnat în calitate de administrator judiciar provizoriu pe Creţu Laura Insolv IPURL.
Potrivit Buletinul Procedurilor de Insolvenţă nr. 18356/30.10.2020, Siluan Proiect SRL are de achitat Finanțelor Publice Tulcea suma de 1.461.848 lei reprezentând creanțe bugetare.
 
Potrivit datelor puse la dispoziție de RECOM, SC Siluan Proiect SRL (firma înființată în 2016) este condusă de Lenuţa Iscru, din Brăila, mama preotului, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 97.5% și de Dumitru Marinescu, tot din Brăila, acesta având o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 2.5%. Siluan Proiect SRL are ca obiect de activitate „lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“.
 
Potrivit situaţiei financiare aferentă anului 2017, SC Siluan Proiect SRL, cu 30 de salariaţi, a raportat un profit în valoare de 3.860.448 lei și o cifră de afaceri de 11.793.469 de lei. Asta în timp ce 1.164.283 lei apar ca impozite şi taxe neplătite la termenul stabilit la bugetul de stat.
 
Pe 2018, Siluan Proiect SRL, cu 23 de salariați, a raportat un profit de 4.514.774 lei și o cifră de afaceri de 13.740.395 lei. Impozite, contributii și taxe neplatite la termenul stabilit la bugetul de stat, din care - 0 lei. Nu există înregistrări privind situaţia financiară pe anul 2019.
 
Amintim că în februarie 2019, jurnaliştii de la Recorder.ro au arătat că preotul Mădălin Adrian Iscru a obţinut peste o sută de contracte finanţate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) fără licitaţie prin Siluan Proiect SRL și Hercinic SRL.
 
Citește și
 
Siluan Proiect SRL, fondată de preotul tulcean Adrian Iscru, dată în judecată de Primăria Siliştea

Dosar la DNA!
Siluan Proiect și Hercinic SRL, firme apropiate preotului Mădălin Iscru, din Tulcea, au intrat în insolvență


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii