Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

65 contracte publice în valoare totală de peste două milioane de euro. Finanțele publice au chemat în instanță administratorul Hercinic SRL

ro

24 May, 2021 00:00 1969 Marime text

 
  • Potrivit platformei Confidas.ro, aceasta fiind consultată la data de 23 mai 2021, Compania Hercinic S.R.L. a încheiat, în perioada 2018-2019, 65 contracte de achiziții publice în valoare totală de 9.902.031,04 lei (peste două milioane de euro).
  • În februarie 2019, jurnaliştii de la Recorder.ro au arătat că preotul Mădălin Adrian Iscru a obţinut peste o sută de contracte finanţate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) fără licitaţie prin Siluan Proiect SRL și Hercinic SRL.

Finanțele Publice  din Tulcea solicită ca Lenuţa Iscru, asociat unic și administrator al societății comerciale Hercinic SRL, cu sediul social în Măcin, județul Tulcea, să fie trasă la răspundere pentru situația financiară în care se află firma.
 
Dosarul (993/88/2020/a1) se află pe rolul Tribunalului Tulcea.
 
Potrivit portalului instanțelor de judecată, nu a fost stabilit un prim termen.
 

Hercinic SRL se află în faliment

 
Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă nr. 18763/05.11.2020, Finanțele Publice Tulcea au susținut că Hercinic SRL nu şi-ar fi executat obligaţia pe care o avea către bugetul de stat, creanţa sa fiind certă, lichidă şi exigibilă, în cuantum de 1.338,877 lei, precum şi că nu ar fi motivat în niciun fel neexecutarea obligaţiei de plată.
 
Așa cum arătam și mai sus, Hercinic SRL, cu sediul în Măcin, județul Tulcea, a fost înființată în 1992, iar asociatul unic este Lenuţa Iscru, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 100%.
 
Lenuţa Iscru mai apare în SC Adrianmad SRL (radiată), Camlen SRL (radiată), Crasus Nedli SNC (radiată) și în Siluan Proiect SRL (faliment).
 
Lenuţa Iscru este mama preotului tulcea Mădălin Adrian Iscru, fost consilier personal la Cabinetul Secretarului de Stat din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP).
 
În februarie 2019, jurnaliştii de la Recorder.ro au arătat că preotul Mădălin Adrian Iscru a obţinut peste o sută de contracte finanţate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) fără licitaţie prin Siluan Proiect SRL și Hercinic SRL.
 
Potrivit platformei Confidas.ro, aceasta fiind consultată la data de 23 mai 2021, Compania Hercinic S.R.L. a încheiat, în perioada 2018-2019, 65 contracte de achiziții publice în valoare totală de 9.902.031,04 lei (peste două milioane de euro).
 

Hercinic SRL - Lista autorităților contractante

 
Comuna Berca - un contract
 
Comuna Chirnogeni - un contract
 
Comuna Fîntînele - 7 contracte
 
Comuna Girliciu    - 3 contracte
 
Comuna Horia - 5 contracte
 
Comuna Jijila - 7 contracte
 
Comuna Liesti - contracte
 
Comuna Lovrin - 1 contract
 
Comuna Mastacani - 4 contracte
 
Comuna Minzalesti - doua contracte
 
Comuna Tataranu - 7 contracte
 
Comuna Topalu - 7 contracte
 
Comuna Topolog   - 5 contracte
 
Comuna Vama - 3 contracte
 
Comuna Vidra - 2 contracte
 
Orasul Frasin - doua contracte
 
Orasul Harsova - un contract
 
Primaria Comunei Casimcea - 5 contracte
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și
 
Dacia Duster și Dacia Logan
Două autoturisme ale companiei Radionav SA, scoase la licitație. Cât costă și în ce stare sunt


„Aniversare“ în instanță!
Tribunalul Constanţa judecă de 11 ani soarta echipei de fotbal Farul Constanţa

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii