Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:41 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Constanța a încetat procesul penal pornit împotriva lui Nicolae Tutungiu!

ro

20 Dec, 2022 14:09 2100 Marime text


Magistrații Tribunalului Constanța s-au pronunțat azi, 20 decembrie 2022, în dosarul în care Nicolae Tutungiu - membru supleant în Consiliul de Administrație al Spitalului Municipal Medgidia - este acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunal de evaziune fiscală.
 
Instanța a încetat procesul penal pornit împotriva lui Nicolae Tutungiu, pentru infracțiunea de evaziune fiscală, întrucât există o cauză de nepedepsire prevăzută de lege.
 
Instanța a luat act că prejudiciul cu care s-a constituit parte civilă ANAF-Direcția Regională a Finanțelor Publice București-prin AJFP Constanța în procesul penal, respectiv 19.902 lei prejudiciu, 13.417 lei dobânzi, 7.046 lei, penalități și 3.980 lei- diferență de prejudiciu majorat cu 20% din baza de calcul, asa cum prevede art. 10 alin.1 ind.1 din Legea 241/2005, a fost recuperat.
 
„Constată că, în cauză, nu fost dispuse măsuri asigurătorii. În baza art. 275 alin.1 pct.2 lit.a C.p.p. va obliga inculpatul Tutungiu Nicolae la plata sumei de 1200 lei, cheltuieli judiciare avansate de stat, atât din faza de urmarire penală, cât și din fața instanței. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunțată în ședință publică, azi, 20.12.2022“, potrivit minutei.
 
 

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, Nicolae Tutungiu este acuzat că, în perioada februarie 2014-octombrie 2015, în calitate de administrator în fapt și împuternicit al unei societăți comerciale, „nu ar fi evidențiat, în tot sau în parte, în actele contabile și în declarațiile fiscale, operațiunile comerciale efectuate (...), cauzând bugetului general al statului un prejudiciu în cuantum total de 19.902 lei, compus din TVA de plată în sumă de 17.990 lei și impozit pe veniturile microîntreprinderilor în sumă de 1.912 lei“.
 
Au mai consemnat procurorii faptul că „în contextul în care inculpatul a achitat integral prejudiciul efectiv cauzat bugetului de stat, în sumă de 19.902 lei, fără a achita majorarea de 20% din prejudiciu sau obligaţiile accesorii, pedeapsa aplicabilă acestuia este strict amenda penală, raportat la disp. art. 10 alin. 1 teza a II-a din Legea nr. 241/2005“.

 
Rechizitoriul poate fi accesat în Secțiunea Documente.
 

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, luarea măsurilor preventive sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Tribunalul Constanța a rămas în pronunțare în dosarul lui Nicolae Tutungiu (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii