Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:13 03 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Schimbări în universul medical din Constanța! Centrul medical din cartierul Medeea va fi predat Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța

ro

26 Jan, 2021 00:00 1370 Marime text
  • Vineri, 22 ianuarie 2021, Judecătoria Constanța s-a pronunțat în dosarul civil cu numărul 6978/212/2020.
  • Instanța a decis că spațiul medical din cartierul constănțean Medeea trebuie predat Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța.
  • Decizia a fost luată după ce instanța a constatat încetarea contractului de concesiune din 2011, semnat de Spitalul de Boli Infecțioase și Centrul Medical Dorobanți.
  • Hotărârea Judecătoriei Constanța poate fi atacată în apel, urmând ca procesul să continue la Tribunalul Constanța.

Judecătoria Constanța a pronunțat verdictul în procesul în care Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța a chemat în judecată Centrul Medical Dorobanți și Centrul de Diagnostic și Tratament Dr. Ciovică SRL.

Magistrații Secției civile au decis vineri, 22 ianuarie 2021, să admită în parte cererea de chemare în judecată, astfel cum a fost modificată.


„Obligă pârâta să predea imobilul“

Se arată în minuta hotărârii că instanța „constată încetat contractul de asociere în participațiune nr. 228/19.01.2011 încheiat între (...) și între (...) Obligă pârâta (...) să predea reclamantului Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța imobilul situat în (...), în starea în care a fost preluat la încheierea contractului“.

Hotărârea Judecătoriei Constanța a fost pronunțată în dosarul cu numărul 6978/212/2020 și nu este definitivă, ci poate fi atacată în apel, la Trinbunalul Constanța.

Părți în cauză sunt Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în calitate de reclamant, UAT Constanța prin Primar, intervenient în interesul reclamantului și, respectiv, SC Centrul Medical Dorobanți SRL și SC Centrul de Diagnostic și Tratament Dr. Ciovică SRL.

Așa cum arătam în edițiile anterioare, în luna aprilie 2020, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța a obținut în instanță, de la Tribunalul Constanța, prin procedura ordonanței de urgență, centrul medical situat în cartierul constănțean Medeea, pe strada Ion Ionescu de la Brad.

Procesul dintre Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța și SC Centrul Medical Dorobanți SRL a debutat pe rolul Judecătoriei Constanța la data de 26 martie 2020, sub numărul 6979/212/2020. Litigiul privește imobilul din strada Ion Ionescu de la Brad, nr. 4, din cartierul Medeea, unde se află Centrul Medical Dorobanți.

Vineri, 22 ianuarie 2021, Judecătoria Constanța s-a pronunțat în dosarul civil cu numărul 6978/212/2020 și a decis că spațiul medical trebuie predat Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, ca urmare a încetării contractului de concesiune din 2011.
 

„Este imperios necesară și urgentă disponibilizarea de noi spații“

Amintim, în cererea privind emiterea ordonanței președințiale, reprezentanții SCBI Constanța au solicitat, potrivit hotărârii instanței publicate pe Jurindex, „obligarea pârâtei (nr., SC Centrul Medical Dorobanți SRL) ca, în termen de cinci zile de la pronunțarea hotărârii, să predea reclamantului (nr., SCBI) imobilul situat în Constanța, strada Ion Ionescu de la Brad nr. 4, județul Constanța, liber de orice echipament medical și dotări (mobilier, aparatură medicală etc.), imobilul urmând a fi folosit de reclamant până la încetarea cauzei de forță majoră a cărei constatare a solicitat-o printr-o acțiune în constatare“.


„În motivarea cererii, reclamantul a arătat că, prin adresa nr. xxxxx/19.03.2020, Primăria Municipiului Constanța a solicitat, atât reclamantei, cât și pârâtei, predarea imobilului situat în Constanța, strada Ion Ionescu De La Brad nr. 4, județul Constanța, motivat de faptul că este imperios necesară și urgentă disponibilizarea de noi spații în vederea asigurării și amenajării acestora, pentru a servi ca spații de tratare a bolnavilor infectați cu virusul SARS-C OV-2“, se arată pe www.rolii.ro.

Spațiul face obiectul contractului de asociere în participațiune nr. 228/19.01.2011, încheiat între Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța și SC Centrul Medical Dorobanți SRL, prin care părțile s-au asociat în vederea desfășurării de activități medicale.

În dosarul civil soluționat la sfârșitul săptămânii trecute, Judecătoria Constanța a constatat încetat contractul de asociere în participațiune nr. 228/19.01.2011

Așa cum am precizat anterior, hotărârea Judecătoriei Constanța poate fi atacată în apel de către părțile din dosar.

Apelul trebuie depus la Judecătoria Constanța, în termen de 30 de zile de la comunicarea hotărârii motivate, sub sancțiunea nulității.

Sursa foto: google.ro/maps

Citește și:

Centru medical constănțean transformat în nou spital pentru pacienții cu Covid-19. Cine a luat decizia și de ce. Declarațiile părților
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii