Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:20 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazăre, fax important din Penitenciarul Rahova!

ro

16 Jan, 2020 00:00 4967 Marime text
 
Adina Adriana Radu, judecător al Curţii de Apel Bucureşti, şi-a motivat hotărârea 233/2019 luată în dosarul 3542/2/2019, cauză în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a solicitat rejudecarea Dosarului Retrocedărilor din Constanţa, pe motiv că acesta a fost judecat în lipsa sa (Mazăre fiind plecat în Madagascar). Ulterior, în acest proces, Radu Mazăre a fost condamnat definitiv la nouă ani de închisoare.
 
Dosarul a fost înregistrat la Curtea de Apel Bucureşti pe data de 19 iunie 2019. 
 
Pe data de 5 decembrie 2019, judecătoarea Adina Adriana Radu a luat act de retragerea cererii de redeschidere a procesului penal formulată de Radu Ştefan Mazăre. 
 
În motivarea deciziei, judecătoarea Adina Adriana Radu a consemnat că pe data de 5 decembrie 2019 Penitenciarul Rahova, prin fax, a depus la dosar cererea formulată de Radu Ştefan Mazăre, prin care îşi retrage cererea ce face obiectul prezentului dosar. Pe cale de consecinţă, instanţa a luat act că judecarea cererii de redeschidere a Dosarului Retrocedărilor din Constanţa nu poate continua împotriva voinţei titularului dreptului, respectiv Radu Mazăre.
 
De menţionat că în prezent există pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României cel puţine două dosare în care se cere rejudecarea Dosarului Retrocedărilor din Constanţa. 
 
Citeşte şi 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii