Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Justiţiei va sesiza autorităţile din Madagascar într-un dosar al DNA Constanța. Vizat, Radu Mazăre

ro

13 Dec, 2019 22:00 2283 Marime text
În această seară, Înalta Curte de Casație și Justiție a României a decis sesizarea Ministerului Justiţiei din România pentru ca acesta să solicite autorităţilor judiciare din Republica Madagascar obţinerea consimţământului în vederea efectuării urmăririi penale şi a eventualei judecăţi a lui Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța.
 
Cererea vizează dosarul nr.204/P/2017 și este instrumentat de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa. În prezenta cauză, Radu Mazăre este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu.  
 
Radu Mazăre este în detenție, el fiind condamnat definitiv în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa la nouă ani de închisoare cu executare.
 
Iată decizia judecătorilor de la Înalta Curte:
 
Admite solicitarea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie- Serviciul Teritorial Constanţa. Sesizează Ministerul Justiţiei din România în vederea formulării solicitării către autorităţile din Republica Madagascar, referitoare la obţinerea consimţământului în vederea efectuării urmăririi penale şi a eventualei judecăţi a suspectului Mazăre Radu Ştefan în cauza ce formează obiectul dosarului nr.204/P/2017 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie –Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, prevăzută de art.132 din Legea nr.78/2000 raportat la art.297 alin.1 Cod Penal. Onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, în sumă de 253 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 13 decembrie 2019
 
Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii