Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:50 14 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE - Dosarul a fost amânat Proces la Tribunal pe vila în care a stat Radu Mazăre. Dosarul, îndoliat

ro

08 May, 2023 09:22 6741 Marime text
Dosare la Secția I Civilă a Tribunalului Constanța. Foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța

UPDATE:

Judecătorii Secției I Civile au decis azi, 8 mai 2023, să amâne procesul pentru data de 13 noiembrie 2023, după vacanța judecătorească, pentru depunerea mai multor înscrisuri.

Știrea inițială:

Astăzi, 8 mai 2023, la Tribunal este programat să se desfășoare un nou termen în procesul în care UAT Municipiul Constanța prin Primar Vergil Chițac a cerut anularea actelor care vizează terenul din zona Vila Marina, din Mamaia, unde locuia fostul primar Radu Mazăre.
 
Cazul este programat să se desfășoare de la ora 12.30, la Secția I Civilă a instanței, pârâți în cauza cu indicativul 2510/118/2021 fiind Constantin Ioan Dumitru Cocăneanu (decedat – prin moștenitor Alina Dominique Georgiana Cocăneanu), APV Media Turism SA, Nisipuri SRL și Paraschiva Barbu.
 
Ieri, 7 mai 2023, Antonella Marinescu, fost consul general al României la Toronto, deputat PSD și, totodată, fiica Paraschivei Barbu, a anunțat pe o rețea de socializare virtuală decesul mamei sale.
 
Numele Paraschivei Barbu se leagă de Dosarul Retrocedărilor, caz de la care a pornit, de altfel, și litigiul civil ce urma să fie analizat astăzi de către judecătorii de la Tribunal.
 
În Dosarul Retrocedărilor din Constanța, Paraschiva Barbu a fost condamnată la trei ani de închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de cinci ani.
 
Prin aceeași decizie a Curții Supreme, respecgt 32/A/07.02.2019, s-a stabilit confiscarea sumelor de 817.248 de euro și 79.927 de dolari, de la Paraschiva Barbu, urmând să fie confiscată contravaloarea acestora în lei, la cursul BNR de la data punerii în executare a dispoziției.
 
În dosarul 2510/118/2021, obiectul este reprezentat de o cerere de anulare a unui act.
 
Așa cum precizam în edițiile anterioare, Biroul de Presă al Primăriei Constanța a declarat pentru ZIUA de Constanța, cu o ocazie anterioară, că, în proces, se solicită „constatarea nulității absolute a Contractului de Vânzare Cumpărare autentificat sub nr. 257/29.01.2003 de către BNP Iosif Mariana și Pătrașcu Ioan Gabriel, încheiat între Cocăneanu Constantin Ioan Dumitru și Barbu Paraschiva“.
 
Actualul primar a solicitat și „constatarea nulității absolute totale sau, după caz parțiale, a Contractului de Vânzare Cumpărare Autentificat sub nr. 1502/19.05.2005 de către BNP Iosif Mariana și Pătrașcu Ioan Gabriel, încheiat între Barbu Paraschiva și Nisipuri SA, actual Nisipuri SRL (mai puțin suprafața ce a făcut obiectul Contractului de Schimb nr. 930/2003)“.
 
Potrivit acțiunii depuse la instanță, se mai cere „constatarea nulității absolute totale sau, după caz  parțiale, a Contractului de Vânzare Cumpărare autentificat sub nr. 1531/23.05.2005 de către BNP Iosif Mariana și Pătrașcu Ioan Gabriel, încheiat între Barbu Paraschiva și APV Media SRL (mai puțin suprafața ce a făcut obiectul contractului de schimb nr.930/2003)“.
 
Nu în ultimul rând, municipalitatea a mai cerut și „obligarea pârâtelor APV Media SRL si Nisipuri SRL să lase subscrisei în deplină proprietate şi posesie terenul în suprafață de 489,99 mp, ce face parte din terenurile cumpărate prin Contractul de Vânzare Cumpărare autentificat sub nr. 1502/19.05.2005 de către BNP Iosif Mariana și Pătrașcu Ioan și Contractul de Vânzare Cumpărare autentificat sub nr. 1531/23.05.2005 de către BNP Iosif Mariana și Pătrașcu Ioan Gabriel“.
 
De asemenea, s-a solicitat și „rectificarea cărților funciare aferente terenurilor de mai sus, în sensul radierii pârâților din cărțile funciare și intabularea dreptului de proprietate al UAT Municipiul Constanţa pentru:
 
-        Teren situat în Loc. Mamaia, Zona Căpitănie- Vila Marina – CF nou 216493, cad 325/2.
-        teren din Loc. Mamaia, Zona Căpitănie- Vila Marina – CF nou 216486, cad 325/1“.

 
S-au mai solicitat, totodată, și cheltuielile de judecată.
 
Totuși, surse avizat au explicat că, cel mai probabil, la termenul de azi din procesul civil instanța va amâna dosarul, dat fiind decesul Paraschivei Barbu.
 
Oricare va fi decizia pe care Tribunalul Constanța o va lua la finalul judecării cauzei, ea va putea fi atacată la instanța de control, respectiv, Curtea de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii