Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii constănțeni, fruntași pe țară la trimiteri în judecată

ro

24 Apr, 2020 00:00 1025 Marime text
Anchetatorii dobrogeni sunt fruntași în clasamentul național întocmit de Parchetul General al României privind media persoanelor trimise în judecată în cursul anului trecut. Astfel, potrivit informațiilor oficiale, în timp ce media pe țară a persoanelor trimise în judecată la 100.000 de locuitori este de 320, la Constanța această medie este de 448. Astfel, în clasamentul național, parchetele dobrogene sunt urmate de cele din circumscripția curților de apel din Bacău, cu 431, Cluj, cu 332 și Brașov, cu 323.

De altfel, nu este de trecut cu vederea faptul că, potrivit informațiilor oficiale puse la dispoziție de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, numai la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța numărul trimiterilor în judecată, în 2019, a fost de 1085.
Astfel, totalul trimiterilor în judecată la nivelul unităților de parchet de pe raza Parchetului de pe Curtea de Apel Constanța este de 2.993 în 2019, cu 664 mai mult față de anul precedent. Trebuie menționat că pe raza Parchetului Curții de Apel Constanța se află Parchetele de pe lângă Judecătoriile Constanța, Mangalia, Medgidia, Hârșova, Tulcea, Babadag și Măcin, dar și Parchetele de pe lângă Tribunalele Constanța și Tulcea.
Pentru a reveni la datele centralizate la nivelul Parchetului General, în ce privește media pe țară a trimiterilor în judecată, aceleași surse transmit că Parchetele din circumscripțiile curților de apel Târgu-Mureș, Ploiești, Iași, Alba Iulia, București, Pitești, Suceava, Oradea, Galați, Craiova și Timișoara s-au situat sub media de 320 de inculpați la 100.000 de locuitori.

Citește și:

Șase procurori pentru 4.000 de dosare Ce a făcut în 2019 structura ce îl anchetează pe șeful DNA Constanța, magistratul Andrei Bodean
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii