Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:09 25 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proces pe un „munte“ de bani Municipiul Constanța, proces cu firma unui cunoscut afacerist din oraș! Două judecătoare de la Curtea de Apel s-au abținut

ro

06 Oct, 2023 17:00 8499 Marime text
Primarul Constanței, Vergil Chițac. Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța - Facebook.com
  • Dosarul cu indicativul 5130/118/2021 a fost reînregistrat (5130/118/2021*) pe rolul Secției a II-a Civile, de insolvență și litigii cu profesioniști și societăți.
  • În cauză, Municipiul Constanța prin Primar a dat în judecată compania Seaview Media SRL, deținută de cunoscutul afacerist constănțean Ionuț Barbu.
  • Suma pretinsă în proces de către muncipalitate se ridică la peste 1.000.000 de lei.
  • Cauza a intrat în atenția Completului de Incidente Procedurale al secției, care a soluționat declarația de abținere formulată în cauză de magistrații Cristina Belecciu și Isabela Octavia Lupașcu.
  • Acum, dosarul este în atenția completului C3A al Secției a II-a Civile, de insolvență și litigii cu profesioniști și societăți, format, potrivit surselor noastre, din magistrații Claudia Ionela Bojin și Cristina Constantinescu.
Municipiul Constanța prin Primar a obținut o primă victorie, la Curtea Supremă, în procesul pe care l-a intentat companiei Seaview Media SRL, deținută de unul dintre cunoscuții oameni de afaceri din oraș, Ionuț Barbu!
 
Procesul, ce vizează o sumă de 1.000.000 de lei, dar și alte solicitări, a fost pierdut la două instanțe din Constanța de către municipalitate.
 
Totuși, Înalta Curte de Casație și Justiție a României a admis recursul primarului și a trimis dosarul înapoi la Curtea de Apel Constanța, pentru rejudecare.
 
Ajuns la Curtea de Apel, dosarul cu indicativul 5130/118/2021 a fost reînregistrat (5130/118/2021*) pe rolul Secției a II-a Civile, de insolvență și litigii cu profesioniști și societăți.
 
Totuși, cauza a intrat în atenția Completului de Incidente Procedurale al secției, care a soluționat declarația de abținere formulată în cauză de magistrații Cristina Belecciu și Isabela Octavia Lupașcu.
 
Cele două judecătoare au formulat declarație de abținere dat fiind că au făcut parte din completul care a analizat dosarul la Curtea de Apel, pronunțând hotărârea ulterior casată de Înalta Curte.
 
Declarația a fost admisă, iar dosarul a fost repartizat aleatoriu unui alt complet de judecată, urmând ca prima înfățișare în proces să se desfășoare la data de 10 noiembrie 2023, de la ora 9.00.
 
Acum, dosarul este în atenția completului C3A al Secției a II-a Civile, de insolvență și litigii cu profesioniști și societăți, format, potrivit surselor noastre, din magistrații Claudia Ionela Bojin și Cristina Constantinescu
 
Amintim, miza procesului se ridică la un milion de lei și plata dobânzilor până la data achitării sumei, banii reprezentând prejudiciul cauzat municipiului, din cauza firmei Seaview Media, potrivit solicitărilor din proces.
 
Dosarul are ca obiect „acțiune în daune delictuale“, Municipiul Constanța prin Primar fiind reclamant, iar compania Seaview Media SRL, deținută de omul de afaceri Ionuț Barbu, fiind pârâtă.
 
La momentul înregistrării dosarului la instanță, reprezentanții Primăriei Constanța au precizat, pentru ZIUA de Constanța, că suma solicitată în cauză reprezintă „prejudiciu rezultat din desfășurarea activității de afișaj, reclamă și publicitate pe domeniul public și privat al municipiului Constanța, fără a fi îndreptățită în acest sens, în perioada 02.07.2019 – prezent“.
 
În plus, municipalitatea a solicitat și „plata dobânzilor legale de la data realizării veniturilor din activitatea de afișaj, reclamă și publicitate arătată la pct. 1 și până la data plății efective“.
 
Inițial, Municipiul Constanța prin Primar a pierdut procesul, atât la Tribunal, unde acțiunea a fost respinsă ca inadmisibilă, dar și la Curtea de Apel, unde a fost respins apelul municipalității.
 
Situația s-a răsturnat la Înalta Curte de Casație și Justiție, instanța supremă hotărând ca dosarul să fie rejudecat de Curtea de Apel Constanța.
 
Despre Seaview Media SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată la data de 27 septembrie 2023, Seaview Media SRL a fost înființată în anul 2000, are sediul social în Constanța, pe strada Maior Gheorghe Șonțu, nr. 10 și se ocupă de activități ale agențiilor de publicitate.
 
Firma are un punct de lucru și pe bulevardul Tomis, din Constanța.
 
Asociat majoritar este Sorin Ionuț Barbu, care îi are ca parteneri pe Geraldina Elena Neagoe și Carmen Antoanela Stăncescu.
 
Administrator este Sorin Ionuț Barbu, al cărui nume se regăsește și în Elite Center SRL, Seaview Advertising SRL, Buka Holding SRL și X-Brise SRL.
 
Geraldina Elena Neagoe figurează la rândul său în Seaview Advertising SRL, dar și în Gen Advertising SRL și Polifonic Media SRL.
 
Carmen Antoanela Stăncescu apare și în Seaview Advertising SRL, precum și în Raycatch SRL.
 
În 2022, societatea a declarat patru angajați, pierderi peste 820.000 de lei și cifra de afaceri aproape 13.000 de lei.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Primarul Constanței și City Managerul, dați în judecată de o companie din Constanța pentru „reparație morală a prejudiciilor de imagine suferite“. Procesul, amânat
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii