Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:05 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Constanței și City Managerul, dați în judecată de o companie din Constanța pentru „reparație morală a prejudiciilor de imagine suferite“. Procesul, amânat

ro

29 Sep, 2023 17:00 7710 Marime text
Primarul Constanței, Vergil Chițac
  • Compania privată solicită prin avocați 500.000 de lei cu titlul de „reparație morală a prejudiciilor de imagine suferite“, alți peste 1,4 milioane de lei reprezentând daune materiale, având, totodată, și alte solicitări.
  • În primă instanță, Seaview Media SRL a pierdut procesul, la Tribunal, dosarul 2219/118/2022 aflându-se în atenția completului CA6 al Secției de Contencios administrativ și fiscal, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Răzvan Ionuț Pricop.
  • Cazul se află acum în atenția completului C4 Recurs al Secției de Contencios administrativ și fiscal al Curții, format din magistrații Ecaterina Grigore, Roxana Nicoleta Bacu și Ramona Poppa.
  • Următorul termen a fost stabilit pentru data de 18 ianuarie 2024, de la ora 10.00.
Dosarul în care Primarul Constanței, alături de City Manager au fost dați în judecată de compania deținută de afaceristul constănțean Ionuț Barbu, Seaview Media SRL, a fost amânat de judecătorii Curții de Apel Constanța.
 
În proces, compania privată solicită prin avocați 500.000 de lei cu titlul de „reparație morală a prejudiciilor de imagine suferite“, alți peste 1,4 milioane de lei reprezentând daune materiale, având, totodată, și alte solicitări.
 
În primă instanță, Seaview Media SRL a pierdut procesul, la Tribunal, dosarul 2219/118/2022 aflându-se în atenția completului CA6 al Secției de Contencios administrativ și fiscal, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Răzvan Ionuț Pricop.
 
Ulterior, decizia Tribunalului a fost atacată de toate părțile, în recurs, la Curtea de Apel.
 
La primul termen în recurs, programat să se desfășoare la finele acestei săptămâni, judecătorii de la Curtea de Apel au fost nevoiți să amâne procesul.
 
Motivul amânării este reprezentat de faptul că societatea reclamantă trebuie să depună precizări față de cadrul procesual pasiv (adică față de persoanele pe care le cheamă în judecată).
 
Următorul termen a fost stabilit pentru data de 18 ianuarie 2024, de la ora 10.00.
 
Cazul se află acum în atenția completului C4 Recurs al Secției de Contencios administrativ și fiscal al Curții, format din magistrații Ecaterina Grigore, Roxana Nicoleta Bacu și Ramona Poppa.
 
Oricare va fi decizia Curții de Apel, ea va fi definitivă.
 
Ce a vrut compania să se publice pe pagina de Facebook a Primăriei Constanța
 
Amintim, în Hotărârea 1756/2022 a Tribunalului se arată că, prin cererea de chemare în judecată, compania Seaview Media a ridicat o serie de solicitări.
 
Astfel, s-a cerut „oligarea solidară a Primarului Municipiului Constanța și a Municipiului Constanța de a publica, într-un ziar local de largă circulație, atât în format scriptic, cât și electronic, on line, precum și pe pagina de facebook a Primăriei Constanța și a celei a Municipiului Constanța, daca sunt distincte, în termen de 5 zile de la pronunțarea hotărârii instanței, următoarele: Prin hotărârea Curții de Apel Constanța pronunțată la data de 03.02.2022, în dosarul nr. ####/118/2021*, s-a dispus anularea ca nelegală a Dispoziţiei Primarului nr. ######### prin care acesta, în mod nelegal și abuziv, a ordonat demolarea tuturor panourilor publicitare din Municipiul Constanța, atât a celor cu autorizație de construire, cât și a celor fără autorizație de construire“.
 
„Considerăm că societatea comercială Seaview Media a fost un partener și colaborator legitim și corect al Municipiului Constanța, care și-a îndeplinit în mod corect obligațiile contractuale față de Municipiul Constanța, astfel cum acestea au derivat din Contractul de colaborare încheiat între părți în anul 2004 și retractăm orice afirmații ale noastre anterioare prin care am exprimat un alt punct de vedere“, au spus avocații societății.
 
În continuare, s-a cerut „obligarea City manager-ului Municipiului Constanța de a publica într-un ziar local de largă circulație, atât în format scriptic, cât și electronic, on line, precum și pe pagina de facebook a city manager-ului, în termen de 5 zile de la pronunțarea hotărârii instanței, a acelorași mențiuni de mai sus“.
 
Pretențiile exprimate includ „obligarea tuturor pârâților, în solidar, la plata către reclamantă, în termen de 5 zile de la pronunţarea hotărârii, a sumei de 500.000 lei cu titlu de reparație morală a prejudiciilor de imagine suferite“, dar și „obligarea solidară (...) la plata, în termen de 5 zile de la pronunțarea hotărârii, a sumei de 1.439.504 lei reprezentând daune materiale constând în beneficiul nerealizat din contractele de prestări servicii încheiate cu terții proprietari de panouri publicitare pentru perioada ianuarie – iunie 2021“.
 
Se mai arată în hotărârea instanței că „la data de 03/08.2022, reclamanta a depus precizări la petitul nr. 4 al acţiunii introductive, în sensul că daunele materiale constând în beneficiu nerealizat din contractele de prestări servicii încheiate cu terţii proprietari de panouri publicitare pentru perioada ianuarie - iunie 2021 sunt în cuantum de 1.424.843 lei, iar nu de 1.439.504 lei, asa cum este menționat în acţiune“.
 
Judecătorii Tribunalului au apreciat că acțiunea companiei private este neîntemeiată și au respins-o ca atare.
 
Despre Seaview Media SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată la data de 27 septembrie 2023, Seaview Media SRL a fost înființată în anul 2000, are sediul social în Constanța, pe strada Maior Gheorghe Șonțu, nr. 10 și se ocupă de activități ale agențiilor de publicitate.
 
Firma are un punct de lucru și pe bulevardul Tomis, din Constanța.
 
Asociat majoritar este Sorin Ionuț Barbu, care îi are ca parteneri pe Geraldina Elena Neagoe și Carmen Antoanela Stăncescu.
 
Administrator este Sorin Ionuț Barbu, al cărui nume se regăsește și în Elite Center SRL, Seaview Advertising SRL, Buka Holding SRL și X-Brise SRL.
 
Geraldina Elena Neagoe figurează la rândul său în Seaview Advertising SRL, dar și în Gen Advertising SRL și Polifonic Media SRL.
 
Carmen Antoanela Stăncescu apare și în Seaview Advertising SRL, precum și în Raycatch SRL.
 
În 2022, societatea a declarat patru angajați, pierderi peste 820.000 de lei și cifra de afaceri aproape 13.000 de lei.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței – www.rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
„Poveste fără sfârșit“ pe bulevardul Tomis! Ultima decizie a Curții de Apel Constanța (MINUTA)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii