Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:24 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proces cu terenuri retrocedate, în Constanța. Curtea de Apel a pronunțat hotărârea definitivă

ro

25 Jul, 2020 00:00 862 Marime text
  • Dosarul cu numărul 8335/188/2016 s-a aflat inițial în atenția Tribunalului, dar apoi a ajuns la Curtea de Apel, care a pronunțat decizia definitivă în cauză.
  • În centrul litigiului se află două terenuri pe care reclamanții le primiseră prin Dispoziția nr. 2444/2003 a primarului Constanței.
  • În anul 2016, oamenii au descoperit că terenurile sunt traversate de conducte de utilitate publică.
Procesul în care o dispoziție a primarului Constanței, ce datează din 2003, a fost contestată în instanță de beneficiari, după ce aceștia au descoperit că terenurile ce le fuseseră alocate de către primărie sunt traversate de conducte, a ajuns la final.
Magistrații Curții de Apel au respins ca nefondat apelul declarat în cauză de familia Gardef, reclamanta din dosar, împotriva Municipiului Constanța prin Primar și a Primarului Municipiului Constanța.

Pe scurt, reclamanții susțineau că, printr-o dispoziție a primarului Constanța, ce datează din 2003, le-au fost acordate în compensare pentru notificările formulate în baza Legii 10/2001 două terenuri. 13 ani mai târziu, când familia a vrut să vândă terenurile, în anul 2016, oameni au aflat că ambele suprafețe ce le fuseseră atribuite în compensare sunt traversate de conducte de distribuție a agentului termic.
Ștefania Carmen Dragne Gardef, Eleonora Lavinia Carolina Gardef și Sorin Adrian Mugur Cănănău au solicitat în instanță, în cadrul unei acțiuni civile, desființarea parțială a Dispoziției nr. 2444/16.09.2003, emisă de Primarul Municipiului Constanța. Cazul a fost înregistrat inițial pe rolul Secției civile a Tribunalului, sub numărul 8335/118/2016.
Dispoziția de primar contestată de familia Gardef stabilea, printre altele, atribuirea în compensare a două terenuri către aceasta, fiind vorba despre un teren în suprafață de 465,88 mp și unul de 829,06 mp.
Ulterior, în anul 2016, oamenii au descoperit că cele două terenuri sunt traversate de conductele RADET și au contestat Dispoziția primarului.
Tribunalul însă a respins acțiunea, ca nefondată, iar cazul a ajuns la Curtea de Apel, după ce reclamanții au declarat apel împotriva hotărârii Tribunalului.
Totuși, instanța de a apel a menținut hotărârea atacată și a respins apelul formulat de familia Dragne.

Citește și:

Terenuri retrocedate, în atenția judecătorilor. Primarul Constanței, chemat la bară
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii