Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:45 25 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Poveste fără sfârșit“ pe bulevardul Tomis! Ultima decizie a Curții de Apel Constanța (MINUTA)

ro

27 Sep, 2023 10:28 2430 Marime text
Trafic pe bulevardul Tomis, din Constanța. Foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța

PUZ-ul pentru cele două imobile pe care compania Seaview Media SRL, deținută de omul de afaceri constănțean Ionuț Barbu, vrea să le ridice pe bulevardul Tomis din oraș pare să se transforme într-o poveste fără sfârșit.
 
Curtea de Apel Constanța a decis ieri, 26 septembrie 2023, ca procesul vizând HCL-ul care a pus pe pauză proiectul imobiliar să se rejudece la prima instanță, respectiv Tribunalul Constanța.
 
Decizia a fost luată de Secția de Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel în dosarul 3552/118/2022, în care Consiliul Local declarase recurs împotriva hotărârii Tribunalului, favorabile societății private.
 
Curtea a admis recursul și a decis ca dosarul să fie rejudecat.
 
La Curte, dosarul s-a aflat în atenția completului C3 Recurs, format,potrivit surselor noastre, din magistrații Maria Timoașcă, Elisabeta Crihană și Andreea Bianca Andruș.
 
Iată minuta deciziei de ieri a instanței:
 
„Admite recursul. Casează sentința recurată și trimite cauza spre rejudecare primei instanțe. Definitivă. Pronuntata prin punerea soluției la dispoziția părților prin intermediul grefei azi, 26.09.2023“
 
Acum, procesul se va relua la Tribunalul Constanța.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, în primă instanță, Tribunalul anulase hotărârea Consiliului Local Constanța ce pusese pe pauză proiectul imobiliar privind ridicarea a două blocuri în zona Tomis Nord.
 
În proces, este vizată HCL Constanța 328/30.09.2021, prin care a fost revocat PUZ-ul pentru cele două viitoare imobile.
 
În minuta deciziei favorabile companiei private, se arată că Tribunalul „anulează Hotărârea nr. 328/30.09.2021 pentru revocarea HCL nr. 39/29.01.2009 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal – Construire 2 imobile: 2S+P+2E+T-Parcare şi 2S+P+8-10E-Birouri şi Parcare, bd. Tomis, zona bl. TAV4, teren în suprafaţă totală de 1948 m.p., dintre care 1208 m.p. aparţinând domeniului privat al municipiului Constanţa şi 740 aflaţi în proprietatea Seaview Media S.R.L.“.
 
În legătură cu aceleași PUZ-uri, în octombrie 2019, Curtea de Apel Constanța a decis definitiv că acțiunea Prefecturii pentru anularea aceleiași hotărâri de consiliu din 2009, prin care a fost aprobat PUZ-ul pentru cele două imobile, este tardivă.
 
Mai proces, hotărârea de consiliul local din 2009 aproba „Planul Urbanistic Zonal Construire 2 Imobile: 2S+P+2E+T – Parcare şi 2S+P+8-10E – Birouri şi parcare“.
 
În acţiunea intentată de prefect și respinsă definitiv de instanță ca fiind tardivă, acesta argumenta că Inspectoratul de Stat în Construcţii i-a adus la cunoştinţă faptul că verificările efectuate în legătură cu PUZ-ul respectiv au scos la iveală că  HCLM Constanţa nr. 39/29.01.2009 ar fi fost adoptată „cu nerespectarea prevederilor legale în materie“, potrivit www.rolii.ro.
 
La momentul respectiv, prefectul s-a judecat cu Consiliul Local Constanța, care, de altfel, a și invocat excepția tardivității, excepție admisă de instanță.
 
Arc peste timp, în septembrie 2021, Consiliul Local Constanța, cu o altă componență față de anul 2019, a adoptat HCL 328/30.09.2021 pentru revocarea HCL nr. 39/29.01.2009 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal – Construire 2 imobile: 2S+P+2E+T-Parcare şi 2S+P+8-10E-Birouri şi Parcare, bd. Tomis, zona bl. TAV4, teren în suprafaţă totală de 1948 m.p., dintre care 1208 m.p. aparţinând domeniului privat al municipiului Constanţa şi 740 aflaţi în proprietatea Seaview Media S.R.L.
 
Acum, oricare va fi decizia pe care Tribunalul Constanța o va lua după rejudecarea procesului, ea va putea fi, din nou, atacată la Curtea de Apel.
 
Despre Seaview Media SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată la data de 27 septembrie 2023, Seaview Media SRL a fost înființată în anul 2000, are sediul social în Constanța, pe strada Maior Gheorghe Șonțu, nr. 10 și se ocupă de activități ale agențiilor de publicitate.
 
Firma are un punct de lucru și pe bulevardul Tomis, din Constanța.
 
Asociat majoritar este Sorin Ionuț Barbu, care îi are ca parteneri pe Geraldina Elena Neagoe și Carmen Antoanela Stăncescu.
 
Administrator este Sorin Ionuț Barbu, al cărui nume se regăsește și în Elite Center SRL, Seaview Advertising SRL, Buka Holding SRL și X-Brise SRL.
 
Geraldina Elena Neagoe figurează la rândul său în Seaview Advertising SRL, dar și în Gen Advertising SRL și Polifonic Media SRL.
 
Carmen Antoanela Stăncescu apare și în Seaview Advertising SRL, precum și în Raycatch SRL.
 
În 2022, societatea a declarat patru angajați, pierderi peste 820.000 de lei și cifra de afaceri aproape 13.000 de lei.
 
Sursa motivare: www.rolii.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Două noi parcări, aferente unor viitoare blocuri, ar putea apărea pe bulevardul Tomis, din Constanța. Judecătorii explică „reactivarea“ PUZ-ului (MOTIVARE)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii