Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța, „cu ochii“ pe averea lui Radu Mazăre!

ro

03 Jul, 2021 00:00 2935 Marime text
  • Prin Încheierea nr. 26/2021 a Tribunalului Constanța, în dosarul 2517/118/2021, completul prezidat de magistratul Adriana Mihaela Vasile a admis cererea de instituire a sechestrului.
  • În cererea de instituire a sechestrului formulată de UAT Municipiul Constanța prin Primar, se arăta că „suplimentar față de condițiile arătate mai sus, este incidentă condiția ce vizează pericolul ca debitorul (nr., în acest caz, suspecții din Dosarul Retrocedărilor, Radu Mazăre fiind cap de afiș) să se sustragă de la urmărire sau să își ascundă ori să își risipească averea“.
  • Hotărârea de anulare a sechestrului a fost luată prin Decizia nr. 102/C a Secției I Civile a Curții de Apel Constanța, în completul format din președintele Iulian Minaev și judecătorul Mihail Stănescu Sas.
 
Zilele trecute, Curtea de Apel Constanța a decis ridicarea sechestrului ce fusese instituit de Tribunal, la cererea primarului municipiului Constanța, pe averea lui Radu Mazăre, dar și a celorlalți acuzați din Dosarul Retrocedărilor.
 
Foarte interesant, la prima instanță, în cererea de instituire a sechestrului formulată de UAT Municipiul Constanța prin Primar, se arăta că „suplimentar față de condițiile arătate mai sus, este incidentă condiția ce vizează pericolul ca debitorul (nr., în acest caz, suspecții din Dosarul Retrocedărilor, Radu Mazăre fiind cap de afiș) să se sustragă de la urmărire sau să își ascundă ori să își risipească averea“.
 
De asemenea, se mai preciza în continuare că „de-a lungul timpului, pârâții condamnați au înstrăinat succesiv terenurile atribuite în parte între aceștia, dar și cea mai mare parte către terți, făcând imposibilă recuperarea în natură fapt ce creează, cel puțin prezumția, că aceștia vor proceda la fel cu toate bunurile pe care aceștia le mai dețin, sau pe care le vor dobândi în virtutea unor raporturi juridice deja derulate“.
 

Magistratul Adriana Vasile a dispus sechestrul

 
Informațiile sunt cuprinse în Încheierea nr. 26/2021 a Tribunalului Constanța, în dosarul 2517/118/2021, în care, inițial, completul prezidat de magistratul Adriana Mihaela Vasile a admis cererea de instituire a sechestrului.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, încheierea a fost însă desființată de Curtea de Apel Constanța.
 
Hotărârea de anulare a sechestrului a fost luată prin Decizia nr. 102/C a Secției I Civile a Curții de Apel Constanța, în completul format din președintele Iulian Minaev și judecătorul Mihail Stănescu Sas.
 
Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă, așa încât acum a fost ridicat sechestrul de pe bunurile suspecților din Dosarul Retrocedărilor din Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

De ce a anulat Curtea de Apel sechestrul din Dosarul Retrocedărilor! Oficial, din motivarea judecătorilor
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii