Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:13 05 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectura Constanța se judecă cu Direcția Finanțelor Publice într-un caz de retrocedare. Comisia Județeană de stabilire a dreptului de proprietate are de achitat daune

ro

21 May, 2020 00:00 870 Marime text
  • Prefectura Constanța se judecă cu Direcția Generală Finanțelor Publice în dosarul “Mitrofan”
  • Comisia Județeană de stabilire a dreptului de proprietate are de achitat daune morale și materiale

 
Prefectura județului Constanța a înregistrat pe rolul instanței Tribunalului Constanța, secția civilă, dosarul 27882/212/2019  prin care dă în judecată Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța. Obiectul dosarului îl constituie “plata lucrului nedatorat plata nedatorata”.
 
 
Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, George Niculescu, în dosar este vorba depre cazul Elenei Mitrofan, beneficiară alături de alți moștenitori la plata unor daune morale și materiale în valoare de 140.000 de euro, după ce, Primăria Lumina a retrocedat un teren în baza Legii 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole și cele forestiere.
Despăgubirea are la bază o decizie a instanței civile, din anul 2019, care obliga Comisia Locală Lumina și Comisia Județeană de stabilire a dreptului de proprietate să achite în solidar daune morale și materiale.
Instanța a decis că aceștia au suferit prejudicii morale și materiale, prin faptul că s-au judecat mai mulți ani pentru a beneficia de efectele unei decizii definitive de retrocedare a unui teren de 20 de hectare, din care aproape o treime se suprapune peste amplasamentul carierei de la Sibioara.
Administrația locală din Lumina, a plătit deja despăgubirile acum, moștenitorii au de primit o sumă similară și de la Comisia Județeană din cadrul Prefecturii Constanța.
Cazul retrocedării de la Sibioara a fost și în atenția Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții a Senatului României.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii