Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:17 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Omor calificat prin cruzimi şi agresiune sexuală Decizie definitivă în dosarul minorilor care au ucis un om al străzii la Tulcea

ro

21 Sep, 2018 00:00 3579 Marime text
Sentinţă definitivă într-un dosar în care procurorii constănţeni au analizat un scenariu grotesc în care trei minori au fost acuzaţi de omor prin bătăi violente şi maltratare severă faţă de un bărbat în vârstă de 48 de ani.
 
Inculpaţii în dosarul de omor din zona construcţiilor abandonate din Tulcea au fost condamnaţi definitiv. Decizia magistraţilor în privinţa săvârşirii de către cei trei minori, cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, a fost dată.
 
Potrivit  magistraţilor, măsura educativă a pedepsei se referă la internarea minorilor într-un centru de detenţie pe o perioadă de 13 ani pentru comiterea infracţiunilor prevăzute de articolul 219, aliniatul doi din Codul Penal.
 
Reţinerea şi arestarea preventivă a celor trei inculpaţi a fost înfăptuită la data de 9 mai 2016, pentru doi dintre ei şi, respectiv, 10 mai, pentru celalalt, până la stabilirea soluţiei. 
 
Părţile responsabile au fost obligate să plătească despăgubiri materiale către partea civilă în valoare de 654,59 de lei, iar cheltuielile judiciare către stat în valoare de 4.230 de lei.  
 
Conform procurorilor, în data de 8 mai 2016, cei trei minori, împreună cu alt minor, ar fi ucis o persoană în vârstă de 48 de ani, în zona Barajului din Tulcea, prin lovirea cu brutalitate folosind pietre, curele, bâte şi prin exercitarea unor acte de agresiune sexuală în zona cranio-facială, toraco-abdominală şi ano-genitală, fără posibilitatea victimei de a se putea apăra şi culminând cu decesul acesteia.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii