Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Public, în vizorul Curții de Conturi. Unde s-au descoperit nereguli

ro

03 Mar, 2021 00:00 1679 Marime text
  • Auditorii Curții de Conturi au anunțat rezultatele verificările desfășurate la Ministerul Public.
  • Au fost efectuate misiuni de audit financiar la șapte entități subordonate Ministerului Public.
  • La Pachetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești au fost constatate abateri de la legalitate sau regularitate, potrivit reprezentanților Curții de Conturi.
Auditorii Curții de Conturi au întocmit Raportul pentru anul 2020, în urma auditului desfășurat la Ministerul Public.

Potrivit informațiilor oficiale cuprinse în raportul Curții de Conturi, „având în vedere că valoarea cumulată a abaterilor a fost situată sub pragul de semnificație, respectiv sub nivelul admisibil de eroare acceptat, a fost formulată o opinie cu rezerve, cu paragraf de evidențiere a anumitor aspecte, asupra situațiilor financiare întocmite și raportate de către MP pentru anul 2019“.

Spun reprezentanții Curții de Conturi că au fost efectuate misiuni de audit financiar la șapte entități subordonate Ministerului Public, fiind vorba despre șase ordonatori secundari de credite, respectiv Parchetele de pe lângă Curțile de Apel Alba Iulia, Craiova, Galați, Iași, Târgu Mureș și Ploiești, și un ordonator terțiar de credite, respectiv Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna.

Cu excepția Pachetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, la care au fost constatate abateri de la legalitate sau regularitate și s-a emis decizie, potrivit datelor oficiale, pentru toate celelalte șase entități auditate s-au emis certificate de conformitate.


„Călătorii gratuite efecutate de magistrați“

„În formularea opiniei de audit s-a avut în vedere suma totală a erorilor/abaterilor constatate, care au avut o influență directă asupra datelor din situaţiile financiare supuse auditării, dar care s-a situat sub pragul de semnificație și care reprezintă cheltuieli ocazionate de călătoriile gratuite efectuate de magistrați și personalul auxiliar, decontate fără documente justificative (Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești)“, se arată în raportul Curții de Conturi.

„Denaturările individuale sau cumulate nu au avut efect generalizat asupra situațiilor financiare ca întreg, situându-se sub pragul de semnificație stabilit, astfel că a fost emis certificat de conformitate“, au conchis reprezentanții Curții de Conturi.


Citește și:

Control la Ministerul Justiției:
Penitenciarul Poarta Albă - Bunurile interzise confiscate, neînregistrate în contabilitate și abateri în situațiile financiare

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii