Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litigiu pentru un nou centru Covid, în Constanța. Când va lua instanța o decizie

ro

03 Aug, 2020 00:00 1678 Marime text
 

În dosarul civil cu numărul 8987/212/2020, Centrul de Diagnostic și Tratament Dr Ciovică SRL a formulat o contestație la executarea silită demarată de Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.
Executarea silită privește centrul medical din cartierul Medeea, pentru care Spitalul de Boli Infecțioase a obținut o ordonanță președințial în luna martie.
Spitalul intenționează să amenajeze un nou centru Covid în spațiul din cartierul Medeea.
Instanța a anunțat că va lua o decizie pe data de 6 august.
Magistrații Judecătoriei Constanța au anunțat că vor lua o decizie săptămâna aceasta în dosarul în care a fost contestată executarea silită demarată de Spitalul de Boli Infecțioase Constanța pentru centrul medical din cartierul Medeea.
Concret, este vorba despre dosarul civil cu numărul 8987/212/2020, înregistrat pe rolul Secției civile a Judecătoriei Constanța, cauză în care Centrul de Diagnostic și Tratament Dr Ciovică SRL a formulat o contestație la executare.
Instanța a rămas în pronunțare în acest dosar și a anunțat că va lua o decizie pe data de 6 august.
Cazul s-a judecat pe data de 23 iulie, fiind în atenția completului C44 al instanței.

Ordonanță președințială pentru evacuarea spațiului

Așa cum menționam în edițiile anterioare, litigiul dintre cele două părți are legătură cu spațiul din zona Medeea, pe care Centrul Medical Dorobanți SRL îl închiriase anterior de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța.
Odată cu izbucnirea epidemiei de coronavirus în România, Spitalul de Boli Infecțioase a solicitat în instanță ca spațiul din Medeea să fie pus la dispoziția sa, pentru a deveni centru de primire și tratare a pacienților diagnosticați cu Covid-19.
Inițial, Judecătoria Constanța respinsese cererea de emitere a unei ordonanțe președințiale în acest sens, dar acțiunea a fost admisă la Tribunal, unde s-a judecat calea de atac, așa încât Spitalul de Boli Infecțioase a primit undă verde din partea justiției pentru a transforma spațiul respectiv în centru Covid.

La scurtă vreme de la această decizie a instanței, avocații spitalului au demarat procedura executării silite împotriva Centrului Medical Dorobanți SRL, deținută și administratp de doctorul Vlad Ciovică, dar și împortiva Centrului de Diagnostic și Tratament Dr Ciovică. Ambele entități au solicitat suspendarea executării, însă fără succes în instanță.
În paralel, acestea au formulat și contestație la executare, iar acum, Judecătoria Constanța a anunțat că va lua o decizie cu privire la această contestație pe data de 6 august.

Contactat telefonic cu o ocazie anterioară, doctorul Vlad Ciovică, asociat și administrator al Centrului Medical Dorobanți SRL, a precizat pentru ZIUA de Constanța că „până nu se încheie situația, nu dorim să mai dăm declarații pe marginea acestui subiect“.
Totodată, legat de procesele cu Centrul Medical Dorobanți SRL, Stela Halichidis, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, precizase pentru ZIUA de Constanța, cu o ocazie anterioară, că nu poate comunica asemenea date prin telefon.

În total, pe rolul Secției civile a Judecătoriei Constanța sunt înregistrate dosarele civile cu numerele 9061/212/2020, 8985/212/2020 și, respectiv, 8987/212/2020. Părți în două dintre dosare sunt Centrul Medical Dorobanți SRL, de o parte, și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, de cealaltă parte, în timp ce al treilea dosar privește Centrul de Diagnostic și Tratament Dr. Ciovică SRL și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Toate cele trei cauze fac referire la executarea silită demarată în dosarul cu numărul 66/O/2020.

Citește și:
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii