Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:07 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liber la concurs, pentru scaunul de procuror general al Constanței. Majoritatea posturilor de conducere din parchetele dobrogene sunt puse la bătaie

ro

21 Jul, 2020 00:00 2110 Marime text

  • Funcția de procuror general al Constanței este vacantă de anul trecut, de când s-a încheiat mandatul procurorului general Gigi Valentin Ștefan.

  • Procurorii pot candida și pentru cele două funcții de procuror general adjunct, dar și pentru posturile de prim procuror și prim procuror adjunct la Parchetul Tribunalului Constanța.

  • Sunt scoase la concurs și funcțiile de prim procuror și prim procuror adjunct la Parchetul Tribunalului Tulcea.

Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat organizarea concursului pentru funcțiile de conducere din cadrul mai multor unități de parchet din țară. Cap de afiș pentru Constanța este funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Funcția este vacantă de anul trecut, de când s-a încheiat mandatul procurorului general Gigi Valentin Ștefan, care câștigase concursul în 2016. La momentul respectiv, procurorul s-a înscris inițial în concursul organizat atunci de CSM, fiind singurul candidat pentru funcție. Cu toate acestea, până la începerea propriu-zisă a etapelor de concurs, magistratul Gigi Valentin Ștefan s-a retras din competiție. Totuși, funcția a fost în continuare asigurată de acesta, procurorul constănțean fiind delegat în acest sens de Consiliul Superior al Magistraturii.
Pentru a reveni la concursul de anul acest organizat de CSM, alături de funcția de procuror general al Constanței, mai sunt puse la bătaie majoritatea funcțiilor de conducere din cadrul parchetelor dobrogene.
Astfel, este vorba despre cele două funcții de procuror general adjunct la Parchetul Curții de Apel, ce urmează a se vacanta la 1 ianuarie 2021, dar și despre posturile de prim procuror și prim procuror adjunct la Parchetul Tribunalului Constanța și, respectiv, aceleași funcții la Parchetul Judecătoriei Constanța.
 

Cele mai mari funcții de conducere și pentru Tulcea


Pentru unitățile de anchetă din județ, mai sunt scoase la concurs și funcția de prim procuror al Parchetului Judecătoriei Hârșova și, respectiv, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judcătoria Mangalia.
Și pentru județul Tulcea sunt posturi de conducere la vârful unităților de anchetă scoase la concurs.
Mai exact, este vorba despre funcțiile de prim procuror și prim procuror adjunct la Parchetul Tribunalului Tulcea, prim procuror și prim procuror adjunct la Parchetul Judecătoriei Tulcea și, respectiv, de prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Babadag.
Potrivit informațiilor puse la dispoziție de Consiliul Superior al Magistraturii, ultima zi pentru depunerea candidaturilor la Institutul Național al Magistraturii este 10 august. Listele cu candidații care îndeplinesc condițiile de participare la concurs vor fi afișate pe data de 26 august.
Aceste liste pot fi contestate, așa încât listele finale ale candidaților care îndeplinesc condițiile de participare la concurs, întocmite după soluționarea contestațiilor, vor fi afișate pe data de 4 septembrie.

Citește și:

De azi:
O nouă delegare în funcția de procuror general. Magistratul Gigi Valentin Ștefan, șef peste anchetatorii dobrogeni de patru ani

Șefii Parchetelor:


Ce a decis CSM legat de conducerea procurorilor dobrogeni

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii