Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:15 12 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La propria nuntă, doar cu permisiunea judecătorilor. Povestea unui mire arestat la domiciliu

ro

13 Aug, 2018 00:00 1158 Marime text
Trimis în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul teritorial Constanţa, un tânăr din Constanţa a cerut permisiunea judecătorilor să meargă la propria nuntă. Cel în cauză ar face parte dintr-un grup de persoane acuzate de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse despre care ştiau că sunt susceptibile a produce efecte psihoactive.
 
Conform anchetatorilor, începând cu anul 2017, inculpaţii, în calitate de membri ai mai multor grupuri infracţionale care au funcţionat pe baza relaţiilor generate de interese financiare, de rudenie ori convieţuire, au creat reţele de distribuţie în centrele urbane din judeţul Constanţa (mun. Constanţa, mun. Medgidia, oraşul Năvodari şi oraşul Cernavodă) a substanţelor noi cu proprietăţi psihoactive („etnobotanice“) către numeroase persoane, în special tineri şi adolescenţi.
 
În urma cercetărilor efectuate, au fost identificate în mai multe locaţii din oraşele menţionate aşa-zise „centre“ de distribuţie a substanţelor cu proprietăţi psihoactive, fiind identificaţi inculpaţii, majoritatea cunoscuţi pentru preocupările infracţionale manifestate de-a lungul timpului, cu pregătire educaţională precară, fără loc de muncă.
 
La data de 17 ianuarie au fost efectuate 42 de percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Constanţa, Medgidia şi a oraşelor Năvodari şi Cernavodă, ocazie cu care au fost identificate şi ridicate aproximativ 2.097 de grame de substanţă vegetală şi pulverulentă susceptibilă a avea proprietăţi psihoactive, peste 1.200 de pliculeţe autosigilante pentru ambalarea substanţelor în scopul punerii în vânzare, 2.260 de euro, 1.750 de dolari, 7.956 de lei, 17 telefoane mobile, un cântar electronic, două dispozitive pentru fumat, două pipe artizanale, trei grindere, 2.740 de ţigarete despre care există suspiciunea ca provin din contrabandă, arme albe, bijuterii.
 
În cauză au fost indisponibilizate sume de bani şi un autoturism de lux, în vederea dispunerii măsurii sechestrului asigurător.
 
Acţiunea a fost realizată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, al Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime, precum şi cu sprijinul poliţiştilor din cadrul IPJ Constanţa şi al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.
 
Recent, judecătorii din Tribunalul Constanţa au decis ca trei dintre inculpaţi să rămână în stare de arest preventiv. În cauză, alte şapte persoane vor rămâne în stare de arest la domiciliu. Faţă de una dintre acestea, instanţa a încuviinţează părăsirea imobilului de executare a măsurii arestului la domiciliu, în intervalul (…) pentru a se cununa religios şi pentru a participa la petrecerea de nuntă, urmând a se deplasa pe traseul (…).
 
Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii