Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:41 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorii Curții Supreme explică! De ce nu s-a anulat purtarea măștilor în spațiile publice deschise din Constanța

ro

10 Feb, 2021 11:56 1955 Marime text
  •  „Nu se poate reţine că acest act administrativ zonal şi temporar i-a produs părţii o vătămare ce nu s-ar putea înlătura decât prin anularea actului, atâta timp cât această obligaţie este instituită la nivel naţional pentru toţi cetăţenii“.

Aceasta este o parte din explicația judecătorilor Înaltei Curți de Casație și Justiție, care au decis, la începutul lunii ianuarie 2021, că purtarea măștilor de protecție în spațiile deschise din municipiul Constanța rămâne obligatorie.

Argumentele sunt cuprinse în motivarea Deciziei nr. 1/05.01.2021 pronunțată de Secția de contencios administrativ și fiscal a Curții Supreme, document remis la cererea ZIUA de Constanța.

Amintim, pe 5 ianuarie 2021, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul Departamanetului pentru Situații de Urgență în procesul privind purtarea măștilor de protecție în spațiile publice deschise din Constanța.

Acțiunea în instanță fusese deschisă de avocata Minodora Ion, din Constanța.

Inițial, Curtea de Apel București hotărâse, la finele lunii decembrie 2020 admiterea acțiunii, însă verdictul a fost schimbat la Curtea Supremă.

Astfel, potrivit Deciziei nr. 1/2021 a ÎCCJ, judecătorii instanței de recurs au arătat, printre altele, că „nu se poate reţine că acest act administrativ zonal şi temporar i-a produs părţii o vătămare ce nu s-ar putea înlăturadecât  prin  anularea  actului, atâta  timp  cât  această  obligaţie  este  instituită  la  nivel  naţional  pentru  toţi cetăţenii, prinHotărârea Guvernului nr.1065/2020privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 decembrie 2020, precum și stabilirea  măsurilor  care  se  aplică  pe  durata  acesteia  pentru  prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, act normativ cu forţă superioară ordinului atacat prin prezenta acţiune“.

Mai multe detalii în ediția de mâine.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii