Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:10 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șeful ISJ Constanța, Sorin Mihai, adeptul vaccinării obligatorii a profesorilor

ro

18 Sep, 2021 00:00 4059 Marime text
Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Sorin Mihai, a participat la emisiunea „Ziua-n amiaza mare” purtând masca de protecție, deși este vaccinat. A fost, de fapt, un mesaj transmis tuturor cadrelor didactice din județ, care ar trebui să se protejeze în permanență pentru a nu pune în pericol copiii. La urechile „generalului” au ajuns informații conform cărora „unii colegi uită să își pună masca sanitară în școală sau pur și simplu o fac din spirit de frondă”. Cele mai multe cazuri de zădărnicire a combaterii bolilor în rândul cadrelor didactice au fost înregistrate anul trecut. Intre timp asemenea atitudini neconforme au scăzut ca număr, dar nu au dispărut.
 
 Vorbind în nume personal, Sorin Mihai este de părere că toți profesorii ar trebui să se vaccineze pentru că responsabilitatea pe care o poartă pe umeri este uriașă. „Intrăm în contact cu niște copii și noi, ca adulț,i trebuie să fim responsabili. Eu pot să înțeleg și toate reținerile unora și atitudinea de frondă a altora, dar nu se poate justifica în niciun fel atunci când discutăm de contactul cu niște copii. Orice impas pandemic prin care a trecut omenirea a primit un sprijin substanțianl în urma vaccinării”, și-a justificat, inspectorul general școlar, Sorin Mihai, punctul de vedere, la „Ziua-n amiaza mare”. Asta in condițiile în care, la această oră, puțin peste 50% din cadrele didactice din județul Constanța s-au vaccinat. Numărul elevilor cu vârste între 12 și 19 ani care s-au imunizat este și mai mic. Doar 17%, potrivit șefului ISJ Constanța.
 
Pe lângă faptul că își arată optimismul în privința campaniei de vaccinare  a cadrelor didactice și a elevilor, inspectorul școlar general speră și în rezolvarea pazei umane a școlilor din județ. Sorin Mihai vrea să îl convingă pe primarul Constanței, Vergil Chițac, să adopte modelul din Mangalia unde cei care asigură paza școlilor sunt polițiștii locali. Acolo, Consiliul Local Municipal a aprobat angajarea de forțe suplimentare la Poliția Locală.  De altfel, el a și discutat cu edilul șef pe această temă. Municipiul Constanța are însă 70 de școli. Ideea ar fi fost bine primită de Vergil Chițac. Așa că, spune Sorin Mihai, „voi face demersuri în acest sens, impreună cu alți colegi ai mei”, fără să precizeze dacă sunt colegi de serviciu sau de partid.
 
Sorin Mihai susține că, prin Proiect de Hotărâre, Consiliului Local Municipal Constanța trebuie să aprobe o altă organigramă pentru noi angajări la Poliția Locală. ”Ca orizont de timp, eu zic că până la sfârșitul anului se va întâmpla, iar fiecare școală din oraș va fi păzită de polițiști locali”. Nu va fi nevoie de fonduri suplimentare, dimpotrivă, costurile se eficientizează pentru că o firmă privată de pază este mai scumpă decât un angajat al primărie. „Pe de altă parte, dacă am câte un angajat al primăriei în fiecare școală, este mult mai simplu să monitorizeze ordinea publică, ce inseamnă delincvență juvenilă,  trafic de minori, etc și pot să am acțiuni proactive prin prezența acestora in fiecare unitate de invățământ”, a punctat șeful ISJ Constanța, Sorin Mihai, la „Ziua-n amiaza mare”.
 
 
S-a rezolvat și situația penuriei de spații de învățământ la Școala Gimnazială nr 30, „Gheorghe Țițeica”, a anunțat șeful școlii constănțene. Sorin Mihai susține că nu fusese informat de școală despre nemulțumirile cadrelor didactice și ale părinților.  Spune că,  imediat după ce  în prima zi de școală, profesorii de la Școala 30 au intrat în grevă japoneză, a fost chemat chiar de primarul Vergil Chițac. „De fapt domnul Chițac m-a chemat ca să discutăm problema și am găsit și soluția. In proximitatea Școlii 30 există Școala nr 11, care  nu mai are suficienți elevi și care își va pierde personalitatea juridică. Deci această școală devine structură a școlii 30 . Am stabilit deja cu domnul primar”, a declarat șeful ISJ Constanța la „Ziua-n amiaza mare”. În opinia lui, totul se rezolvă prin comunicare, prin dialog. Sorin Mihai a vorbit, adică a purtat un dialog, chiar și cu președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, care i-ar fi dat asigurări că și problema gratuității transportului pentru elevii navetiști va fi rezolvată. Marele avantaj al șefului ISJ Constanța, Sorin Mihai, este că dialogul, la care face constant referire, il poartă, de cele mai mute ori, cu colegii de partid, aflați acum în funcții cheie, prin vot popular, ce-i drept, în conducerea județului.


Citește și:

Șeful ISJ Constanța, Sorin Mihai, invitat la „ZIUA-n amiaza mare“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii