Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:54 20 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătoarea care ar fi vrut ca în Constanța să nu mai fie obligatorie purtarea măștii de protecție în spațiile publice deschise a părăsit sistemul

ro

02 Feb, 2021 00:00 1724 Marime text
  • Judecătoarea Cristina Petrovici ar fi vrut ca în Constanța, în spaţii deschise, masca de protecţie să nu mai fie obligatorie.
  • Decizia a fost contestată la Înalta Curte de Departamentul pentru Situații de Urgență.
  • Pe data de 05 ianuarie 2021, judecătorii de la Curtea Supremă au admis acțiunea DSU și au menținut obligativitatea purtării măștilor de protecție în spațiile publice deschise din Constanța.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către Președintele României a propunerilor privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, a mai multor judecători din țară.

Printre magistrații care au ales să iasă la pensie se află și trei judecători din Constanța, respectiv Monica Mioara Costea, judecător la Curtea de Apel Constanţa, începând cu data de 15 februarie 2021, Marinela Daniela Petrovici, judecător la Curtea de Apel Constanţa, începând cu data de 01 martie 2021, și Iulia Casian, judecător la Tribunalul Constanţa, începând cu data de 15 februarie 2021.

În continuare, printre judecătorii care au ieșit la pensie, începând cu data de ieri, 01 februarie 2021, se află Valentin-Horia Şelaru, Simona Cristina Neniţă, judecători la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar și Cristina Petrovici, judecător la Curtea de Apel București.

În iunie 2020, Simona Cristina Neniţă a făcut parte din completul de judecători care a respins solicitarea Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța de strămutare la o altă instanță a dosarului terenurilor de la Club Castel (fostul Palat Regal din Mamaia) și Complex Cazino, cauză în care Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, a fost condamnat de Tribunalul Constanța, în primă instanţă, la şase ani şi şase luni de închisoare cu executare (2310/118/2015). Tot în prezenta cauză, Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, fost reprezentant, la data presupuselor fapte, al societăţilor comerciale SC Mehmetoglu SRL, SC Bulevard SA şi SC Millenium Global Development SA, a luat tot în primă instanţă doi ani şi 11 luni închisoare cu suspendare.

Luni, 18 ianuarie 2021, Marius Cristian Epure (președintele Curții de Apel Constanța) și Adriana Ispas, judecător tot în cadrul Curții de Apel Constanța, au decis achitarea definitivă atât a lui Radu Ștefan Mazăre, cât și a Sorinei-Gina Hortolomei-Moscu.

Cristina Petrovici, judecător la Curtea de Apel București, este magistratul care, în luna decembrie 2020, la solicitarea avocatului constănțean Minodora Ion, a anulat parţial prevederile art. 4 pct. 15 din Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4660427 din 17.12.2020, publicat în Monitorul oficial nr. 1257 din 18 decembrie 2020, în ceea ce priveşte instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie în spaţii deschise, în sensul înlăturării sintagmei «…şi deschise»“.

Altfel spus, judecătoarea Cristina Petrovici ar fi vrut ca în Constanța, în spaţii deschise, masca de protecţie să nu mai fie obligatorie.

Decizia Cristinei Petrovici a fost contestată la Înalta Curte de Departamentul pentru Situații de Urgență.


Pe data de 05 ianuarie 2021, judecătorii Iuliana Măiereanu, Florentina Dinu, Maria Hrudei, Denisa Angelica Stănișor și Gabriel Viziru, de la Curtea Supremă, au menținut obligativitatea purtării măștilor de protecție în spațiile publice deschise din Constanța.


Citește și

Constănțenii ar putea să nu mai fie obligați să poarte masca de protecție în spațiile publice deschise. Proces câștigat în primă instanță

Răsturnare de situație
Măștile în spațiile publice deschise din Constanța NU vor fi scoase! Minuta Curții Supreme


Recursul în casaţie declarat de Nicuşor Constantinescu, în dosarul CMZ, respins de Înalta Curte

Înalta Curte s-a pronunţat
Trei poliţişti din BCCO Constanţa, condamnaţi. Cererea de revizuire, respinsă



 

Ti-a placut articolul?

Comentarii