Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:23 13 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Andrei Bodean și Adina Florea Secţia Specială, clasare pentru mai mulți procurori din Constanța. Ordonanța, menținută de Curtea Supremă

ro

30 Jun, 2022 00:00 2651 Marime text
  • Decizia Curții Supreme a fost luată în dosarul 539/1/2022 al Secției Penale, de completul C29CP al secției, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Simona Elena Cîrnaru.
  • Dosarul îi viza pe magistrații Adina Florea (fost procuror general al Constanței, fost procuror SIIJ), Andrei Bodean (șeful DNA Constanța), Camelia Elena Grecu (fost procuror general al Parchetului Curții de Apel Constanța, în prezent procuror european), dar și pe magistratul Ion Băetrău, șeful DIICOT Tulcea, alături de alți procurori.
 
Curtea Supremă de Justiție a României a menținut ieri, 28 iunie 2022, o ordonanță de clasare dată de Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ sau Secția Specială a magistraților) față de mai mulți procurori din Constanța.
 
Printre aceștia, se află și fostul procuror general al Constanței, în prezent aflat la Inspecția Judiciară, magistratul Adina Florea, dar și șeful DNA Constanța, procurorul Andrei Bodean, precum și șeful DIICOT Tulcea, magistratul Ion Băetrău.
 
Decizia Curții Supreme a fost luată în dosarul 539/1/2022 al Secției Penale, de completul C29CP al secției, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Simona Elena Cîrnaru.
 
Se arată în Încheierea ședinței de ieri, 28 iunie 2022, că instanța „respinge, ca nefondată, plângerea formulată de petentul (...) împotriva ordonanţei de clasare din 16.12.2021, emisă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie în dosarul nr. 385/P/2018“.
 
De asemenea, instanța „obligă petentul la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat“.
 
Hotărârea Curții Supreme este definitivă.
 
Plângerea îi viza pe magistrații Adina Florea, Andrei Bodean, Camelia Elena Grecu (fost procuror general al Parchetului Curții de Apel Constanța, în prezent procuror european), Ion Băetrău, Iuliana Magdalena Olteanu, Laura Subțirelu, Elena Simion, Gheorghe Olteanu, Valeria Andrencencu, Mihai Andrei și Georgică Dragu.
 
Așa cum am precizat anterior, decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție a României este definitivă, ordonanța de clasare a dosarului în care s-au formulat acuzații față de procurorii dobrogeni rămânând în picioare.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Parchetul General are termen șase luni să-l ancheteze pe șeful DNA Constanța!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii