Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:18 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gabriela Rugea, noul prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Babadag

ro

31 Jan, 2024 09:45 913 Marime text



Magistratul Gabriela Rugea, fost șef al Parchetului Judecătoriei Mangalia până la pensionarea din 2022 și revenită în sistem luna aceasta, este, de mâine, 1 februarie 2024, noul prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Babadag.
 
Decizia a fost luată de Secția pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, care a decis, cu unanimitate, delegarea magistratului constănțean în funcția de conducere vacantă.
 
Delegarea este valabilă începând dcu data de 1 februarie 2024, până la ocuparea funcției prin concurs sau examen, în condițiile legii, dar nu mai mult de șase luni.
 
Amintim, magistratul Gabriela Rugea a fost eliberată din funcție, prin pensionare, la finele anului 2022, dar, în 2023, a făcut o cerere de reîncadrare în sistem.
 
Cererea sa a fost admisă după ce a trecut de interviul susținut în fața Secției pentru Procurori, iar președintele Klaus Iohannis a semnat luna aceasta decretul privind reîncadrarea Gabrielei Rugea în funcția de magistrat, în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Babadag, aflat în subordinea Parchetului Curții de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Stâlpișorii ficși din Peninsula Constanța rămân în picioare! Tribunalul a respins cererea de anulare a avizului IPJ (MINUTA)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii