Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:54 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declarații de avere Averea și interesele Augustinei Liliana Vengherschi, prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Mangalia (DOCUMENTE)

ro

16 Jul, 2023 18:00 1638 Marime text
Foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța
  • În Secțiunea Documente pot fi consultate declarațiile de avere și de interese ale magistratului Augustina Liliana Vengherschi, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia.
  • Magistratul Augustina Liliana Vengherschi a fost delegată prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Mangalia la începutul acestui an, de către Secția pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, postul rămânând vacant după pensionarea fostului șef, magistratul Gabriela Rugea.
Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele parlamentarilor constănțeni, ale directorilor şi ale angajaţilor celor mai importante instituţii publice din Dobrogea şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
În ediţia de astăzi, prezentăm declaraţia de avere şi pe cea de interese ale magistratului Augustina Liliana Vengherschi, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia.
 
Magistratul Augustina Liliana Vengherschi a fost delegată prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Mangalia la începutul acestui an, de către Secția pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, postul rămânând vacant după pensionarea fostului șef, magistratul Gabriela Rugea.
 
Augustina Liliana Vengherschi a fost numită în funcția de procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia prin Decretul nr. 1274/2019 al președintelui Klaus Iohannis.
 
La începutul lunii aprilie 2023, Secția pentru Procurori a CSM a decis să respingă cererea de transfer formulată de magistrat, de la Parchetul Judecătoriei Mangalia la Parchetul Judecătoriei Târgoviște.
 
Declarațiile din 2023
 
Pe data de 7 iunie 2023, Augustina Liliana Vengherschi a completat declarațiile de interese și de avere potrivit legislației în vigoare.
 
În declarația de interese, magistratul nu a notat niciunul.
 
În declarația de avere sunt menționate trei terenuri intravilane cumpărate împreună cu soțul, Marius Dan Vengherschi, în 2011 și 2015, în județul Dâmbovița, fiind vorba despre 653 mp în localitatea Aninoasa, și câte 12 și respectiv 21 mp în Târgoviște.
 
Tot în Târgoviște a fost menționat un apartament de 73 mp cumpărat în 2015 cu soțul.
 
La bunuri mobile se regăsește un autoturism Audi Q5 fabricat în 2017, deținut în baza unui contract de vânzare cumpărare.
 
Familia Vengherschi a vândut în 2022 două autoturisme, unul pe 21 martie, către Florian Greavu, pentru 4.400 de euro și al doilea pe 30 mai, către Dan David, pentru 29.000 de euro.
 
Venitul anual al șefului Parchetului Judecătoriei Mangalia s-a ridicat la 105.670 de lei (salariu de la PJ Mangalia), 7.917 lei (diferențe salariale de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița) și 17.888 de lei (decont chirie, vouchere vacanță de la PJ Mangalia).
 
Împreună cu soțul, Augustina Liliana Vengherschi a obținut 3.600 de euro din chirii, iar soțul său a realizat 12.319 lei salariu și tichete de masă de la o instituție din Cluj.
 
De asemenea, a fost notată și alocația copilului.
 
Declarațiile din anul anterior
 
Nici declarația de interese completată în 2022 de către magistratul Augustina Liliana Vengherschi nu cuprinde vreo mențiune.
 
În declarația de avere din 2022, sunt notate două terenuri intravilane în județul Dâmbovița și apartamentul din 2015, iar bunurile mobile sunt reprezentate de un autoturism Hyundai Tucson fabricat în 2021 și un autoturism Dacia Sandero fabricat în 2011.
 
La capitolul datorii este menționat un credit contractat în 2021 și scadent în 2026, cu o valoare de 75.000 de lei, creditul nemairegăsindu-se în declarația de avere completată în 2023.
 
Venitul anual al magistratului se ridica la103.358 de lei reprezentând salariul ca procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia.
 
În Secțiunea Documente pot fi consultate declarațiile de avere și de interese ale magistratului Augustina Liliana Vengherschi, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Declarații de avere
Averea şi interesele lui Mihai Alexandru Stanciu, prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Constanța! (DOCUMENTE)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii