Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:24 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exclusiv! Tânăra din Constanța care a bătut patru polițiști și trei agenți de securitate, condamnată (MINUTĂ)

ro

24 Feb, 2022 16:18 32023 Marime text

 
Judecătorii din Constanța au decis azi condamnarea în primă instanță a tinerei din municipiu suspectată că ar fi bătut patru polițiști și trei agenți de securitate!
 
Tânăra a luat un an şi trei luni de închisoare cu suspendare şi 7.000 lei amendă penală (100 zile-amendă x 70 lei suma corespunzătoare unei zile-amendă).
 
Decizia nu este una definitivă!
 
Minută
 

În baza art. 396 alin. 1, 2 şi 10 C.pr.pen., condamnă inculpata la pedeapsa închisorii de 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj în referire la loviri sau alte violenţe, prev. de art. 257 alin. 1, 2 şi 4 C.pr.pen. rap. la art. 193 alin. 1 C.pen. (persoană vătămată RAM). În baza art. 396 alin. 1, 2 şi 10 C.pr.pen., condamnă inculpata la pedeapsa închisorii de 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj în referire la loviri sau alte violenţe, prev. de art. 257 alin. 1, 2 şi 4 C.pr.pen. rap. la art. 193 alin. 1 C.pen. (persoană vătămată UV). În baza art. 396 alin. 1, 2 şi 10 C.pr.pen., condamnă inculpata la pedeapsa închisorii de 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj în referire la loviri sau alte violenţe, prev. de art. 257 alin. 1, 2 şi 4 C.pr.pen. rap. la art. 193 alin. 1 C.pen. (persoană vătămată MGC). În baza art. 396 alin. 1, 2 şi 10 C.pr.pen., condamnă inculpata la pedeapsa închisorii de 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj în referire la loviri sau alte violenţe, prev. de art. 257 alin. 1, 2 şi 4 C.pr.pen. rap. la art. 193 alin. 1 C.pen. (persoană vătămată COR). În baza art. 396 alin. 1, 2 şi 10 C.pr.pen., condamnă inculpata la pedeapsa închisorii de 3 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, prev. de art. 193 alin. 1 C.pen. (persoană vătămată DMD). În baza art. 396 alin. 1, 2 şi 10 C.pr.pen., condamnă inculpata la pedeapsa închisorii de 3 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, prev. de art. 193 alin. 1 C.pen. (persoană vătămată BSG). În baza art. 396 alin. 1, 2 şi 10 C.pr.pen., condamnă inculpata la pedeapsa închisorii de 3 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere, prev. de art. 253 alin. 1 C.pen. (persoană vătămată AE). În baza art. 396 alin. 1, 2 şi 10 C.pr.pen., condamnă inculpata la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 7.000 lei (100 zile-amendă x 70 lei suma corespunzătoare unei zile-amendă), pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice, prev. de art. 371 C.pen. În baza art. 38 alin. 1 C.pen., constată existenţa concursului de infracţiuni între faptele deduse judecăţii. În baza art. 39 alin. 1 lit. b), d) şi e) C.pen., contopeşte pedepsele aplicate, în sensul că aplică pedeapsa cea mai grea de 6 luni închisoare, la care adaugă o treime din totalul celorlalte pedepse cu închisoarea (3 pedepse a câte 6 luni închisoare şi trei pedepse a câte 3 luni închisoare), respectiv 9 luni, şi adaugă în întregime pedeapsa amenzii, pedeapsa rezultantă, fiind, în final, închisoarea de 1 (un) an şi 3 (trei) luni şi 7.000 lei amendă penală (100 zile-amendă x 70 lei suma corespunzătoare unei zile-amendă).
 
În baza art. 91 C. pen., dispune suspendarea executării pedepsei rezultante cu închisoarea sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani, cf. art. 92 alin. 1 C.pen., ce se va calcula de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, cf. art. 92 alin. 2 C.pen. În baza art. 93 alin. (1) C.pen., obligă inculpata ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanța, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. (2) lit. b) C.pen., impune inculpatei să execute următoarea obligaţie: să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Constan?a sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. (3) C.pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa sau la Serviciul Public de Asistenţă Socială Căminul Pentru Persoane Vârstnice Constanţa, pe o perioadă de 60 de zile. În baza art. 94 alin. 2 C.pen., supravegherea executării obligaţiilor se va realiza de către Serviciul de Probaţiune Constanța.
 
În baza art. 91 alin. (4) C.pen. atrage atenţia inculpatei asupra dispoziţiilor art. 96 C. pen., privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. Cf. deciziei RIL nr. 4/2020, amenda penală se execută. Constată că inculpata s-a aflat sub imperiul măsurilor preventive privative de libertate în perioada 12.09.2020 – 11.12.2020. În baza art. 397 alin. (1) C. proc. pen. cu referire la art. 19 alin. (1) și art. 25 alin. (1) C. proc. pen., cu referire la art. 1357 C. civ., admite în parte acțiunea civilă și obligă inculpata la plata către partea civilă AE la plata sumei de 760 lei.
 
Ia act că persoanele vătămate RAM, UV, DMD şi BSG nu s-au constituit părţi civile în cauză. În baza art. 274 alin. 1 C.pr.pen., obligă inculpata către stat a sumei de 1.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare.


 
Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Constanţa. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 24.02.2022.
 

 
Amintim că în actul de sesizare a instanței, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa arată că inculpata, la data de 11.09.2020, în jurul orei 21:20, în timp ce se afla în incinta unui local din Constanţa, în urma unui conflict spontan cu persoana vătămată, a tras-o pe aceasta de păr, și a lovit-o cu pumnii și picioarele, totodată aruncând cu un pahar înspre persoana vătămată, aceasta fiind lovită cu paharul în zona capului.
 
În acest context, persoana vătămată a apăsat butonul de panică, iar după sosirea agenților de securitate, inculpata l-a mușcat de antebrațul stâng pe martorul U.C., l-a lovit cu piciorul în cap pe martorul C.N.V., iar pe martorul A.R.M. l-a lovit cu piciorul în testicule, toți trei agenți de securitate în cadrul unei societăţi private.
 
În acest timp, la fața locului au venit trei lucrători din cadrul Poliției Locale Constanța, iar în momentul în care s-a încercat imobilizarea inculpatei și ulterior imobilizării și încătușării, aceasta a zgâriat-o cu unghiile pe antebrațul stâng pe persoana vătămată R.A.M., polițist local, și a lovit-o totodată cu capul în zona pometelui stâng.
 
La fața locului a fost solicitată și intervenția unui echipaj de poliție națională care a ajutat la introducerea în autospeciala poliției locale a inculpatei, iar după conducerea la sediul Poliției Locale Constanța, în timp ce se aflau în interior aceasta a lovit-o cu piciorul în mână pe persoana vătămată U.V., polițist național.
 
Ulterior acestui eveniment, în timp ce se afla tot în interiorul sediului Poliției Locale Constanța, inculpata l-a lovit cu piciorul în zona abdomenului pe martorul M.G.C., polițist local, iar la scurt timp a lovit-o cu picioarele în zona membrelor inferioare pe martora C.O.R., polițist local.
 
La un moment dat, inculpata a fost condusă la sediul Secției 4 Poliție Constanța, ocazie cu care s-a solicitat și intervenția unui echipaj medical având în vedere starea de nervozitate și agitație excesivă a acesteia, existând suspiciunea că a consumat substanțe cu efect psihotrop.
 
În timp ce era introdusă în ambulanță și așezată pe targă, inculpata a lovit-o din nou cu picioarele în stomac și piept pe persoana vătămată U.V., polițist național.
 
De asemenea, pe tot parcursul derulării evenimentelor, inculpata a amenințat toate persoanele menționate anterior, le-a adresat injurii și cuvinte jignitoare și le-a scuipat.
 
 PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii