Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:11 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătoria Constanța a respins cererea de prelungire a arestului în cazul tinerei care a bătut patru polițiști și trei agenți de securitate

ro

10 Nov, 2020 00:00 2451 Marime text
  • Judecătoria Constanța dorește ca tânăra, de 22 de ani, din Constanța, acuzată că ar fi lovit patru polițiști și trei agenți de securitate, să fie plasată în arest la domiciliu.
  • Magistrații au respins ieri propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive.

Tânăra, de 22 de ani, din Constanța, acuzată că ar fi lovit patru polițiști și trei agenți de securitate, se află la un pas de libertate!
 
Ieri, judecătoria Constanța a respins propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța în cazul tinerei. Pe cale de consecință, instanța a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive dispusă faţă de inculpată cu cea a arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri.
 
Decizia nu este definitivă.
 

Obligaţia de a nu părăsi imobilul

 
„Dispune punerea în libertate a inculpatei de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 110/UP/13.09.2020 emis de Judecătoria Constanţa, dacă nu e reţinută/arestată în altă cauză, la rămânerea definitivă a prezentei încheieri. În baza art. 221 alin. (1) C. proc. pen., impune inculpatei obligaţia de a nu părăsi imobilul fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza“, potrivit minutei judecătorești.
 

Obligaţii

 
„Pe durata arestului la domiciliu, inculpata are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemată; b) să nu comunice cu persoanele vătămate, cu martorii sau, cu membrii de familie ai acestora“.
 

Decizia poate fi contestată

 
„Atrage atenţia inculpatei că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În baza art. 275 alin (3) C.proc.pen cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 09.11.2020“, se mai arată în decizia Judecătoriei Constanța. 
 

În arest de la jumătatea lunii septembrie

 
Amintim că la data de 13 septembrie, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a formulat propunere de arestare preventivă pentru 30 zile a inculpatei, cercetată pentru comiterea a:
 
- 4 (patru) infracţiuni de ultraj, fapte prevăzute şi pesepsite de art. 257 alin. 1 și 3 Cod Penal, în referire la infracțiunea de lovire sau alte violențe, faptă prevăzută și pedepsită de art. 193 alin. 1 Cod Penal,
- 2 (două) infracțiuni de lovire sau alte violențe, fapte prevăzute și pedepsite de art. 193 alin. 1 Cod Penal, și
- o infracțiune de tulburarea ordinii și liniștii publice, faptă prevăzută și pedepsită de art. 371 Cod Penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod Penal.
 
Propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa, fiind emis pe numele inculpatei mandatul de arestare preventivă, în baza căruia aceasta a fost depusă la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Constanţa.
 

Date din anchetă

 
În concret, în urma probatoriului administrat, în sarcina persoanei anchetate se rețin următoarele:
 
- în data de 11.09.2020, în jurul orei 21:20 numita I.L.I., în timp ce se afla în incinta unui local din mun. Constanţa, în urma unui conflict spontan cu persoana vătămată D.M.D., a tras-o pe aceasta de păr, și a lovit-o cu pumnii și picioarele, totodată aruncând cu un pahar înspre persoana vătămată B.S.G., aceasta fiind lovită cu paharul în zona capului.
 
În acest context, persoana vătămată D.M.D. a apăsat butonul de panică, iar după sosirea agenților de securitate, inculpata l-a mușcat de antebrațul stâng pe martorul U.C., l-a lovit cu piciorul în cap pe martorul C.N.V., iar pe martorul A.R.M. l-a lovit cu piciorul în testicule, toți trei agenți de securitate în cadrul unei societăţi private.
 

Zgârieturi și lovituri

 
În acest timp, la fața locului au venit trei lucrători din cadrul Poliției Locale Constanța, iar în momentul în care s-a încercat imobilizarea inculpatei și ulterior imobilizării și încătușării, aceasta a zgâriat-o cu unghiile pe antebrațul stâng pe persoana vătămată R.A.M., polițist local, și a lovit-o totodată cu capul în zona pometelui stâng.
 
La fața locului a fost solicitată și intervenția unui echipaj de poliție națională care a ajutat la introducerea în autospeciala poliției locale a inculpatei, iar după conducerea la sediul Poliției Locale Constanța, în timp ce se aflau în interior aceasta a lovit-o cu piciorul în mână pe persoana vătămată U.V., polițist național.
 

Piciore în burtă

 
Ulterior acestui eveniment, în timp ce se afla tot în interiorul sediului Poliției Locale Constanța, inculpata l-a lovit cu piciorul în zona abdomenului pe martorul M.G.C., polițist local, iar la scurt timp a lovit-o cu picioarele în zona membrelor inferioare pe martora C.O.R., polițist local.
 
La un moment dat, inculpata a fost condusă la sediul Secției 4 Poliție Constanța, ocazie cu care s-a solicitat și intervenția unui echipaj medical având în vedere starea de nervozitate și agitație excesivă a acesteia, existând suspiciunea că a consumat substanțe cu efect psihotrop.
 
În timp ce era introdusă în ambulanță și așezată pe targă, inculpata a lovit-o din nou cu picioarele în stomac și piept pe persoana vătămată U.V., polițist național.
 
De asemenea, pe tot parcursul derulării evenimentelor, inculpata a amenințat toate persoanele menționate anterior, le-a adresat injurii și cuvinte jignitoare și le-a scuipat.
 
Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.
 
Citește și
 
„Te fac varză“, „Tu nu poți să-mi faci mie nimic“
Polițist din IPJ Constanța, amenințat în timpul unui filtru rutier la Cogealac. Ce au decis judecători


Un ofițer de la Penitenciarul Poarta Albă ar fi fost scuipat și ars cu țigara pe față. Sentință definitivă

Copănele și friptură, pe post de proiectile
Amenințări cu moartea la Penitenciarul Poarta Albă. Partea vătămată, un gardian. Prima condamnare


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii