Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:26 26 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Droguri de 300 de milioane euro la Tulcea. Ce se întâmplă azi la Curtea de Apel Constanţa

ro

29 Mar, 2019 12:08 831 Marime text
Cei doi cetăţeni sârbi cercetaţi pentru săvârşirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, de la Tulcea, se vor afla azi în atenţia judecătorilor de la Curtea de Apel Constanţa.
 
Indivizii au fost arestaţi preventiv de Tribunalul Tulcea, la data de 24 martie, iar pe data de 26 au contestat decizia magistraţilor, la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care azi va lua o decizie definitivă.
 
Conform anchetatorilor, „în seara zilei de 20.03.2019, pe raza unei localități din județul Tulcea, dintr-un autovehicul tip dubiță, înmatriculat în București, a fost pierdut cu ocazia încărcării, un pachet ambalat  conținând 1 kg de cocaină“.
 
„Ulterior au fost efectuate investigații specifice cu privire la traseul mărfii și participanții la săvârșirea infracțiunii de către procurorii D.I.I.C.O.T. și ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul D.C.C.O. De asemenea, în dimineața zilei de 22.03.2019, pe malul Mării Negre, în zona localităţii Sfântu Gheorghe, județul Tulcea, a fost identificată o barcă răsturnată, iar pe mal și în barcă se aflau mai multe pachete suspecte, învelite în baloane de cauciuc, similare ca logo, mod de ambalare și conținut cu pachetul depistat în data de 20.03.2019. Precizăm că, ambarcațiunea, înmatriculată în România, prezenta un orificiu dreptunghiular în zona chilei și se afla  într-o zonă de plajă, situată la cca. 2 km Nord, de gura de vărsare a Brațului Sfântu Gheorghe, în apa mării, la cca. 4 m de țărm“, conform DIICOT.
 
Cantitatea totală identificată și confiscată a fost de 1040 kg cocaină, de  puritate 90%,  cu o valoare de piață de aproximativ 300 de milioane euro. Precizăm că, pe piața drogurilor, la momentul vânzării către consumatori, această cantitate urma să fie triplată, prin combinarea cu diferite substanțe specifice.
 
Din cercetările efectuate a rezultat că drogurile au intrat în România pe cale maritimă, că România era țară de tranzit și drept urmare, substanțele urmau să părăsească teritoriul nostru, pe cale rutieră.
 
Menţionăm că unul dintre inculpaţii în cauză a fost depistat la punctul de trecere a frontierei cu Serbia de la Porțile de Fier 2, într-un autovehicul înmatriculat în Serbia, în calitate de pasager.
 
În prezent desfășurăm activități de urmărire penală, inclusiv în cooperare cu autoritățile judiciare din Serbia, pentru identificarea și tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în traficul internațional de droguri ce formează obiectul acestui dosar.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii