Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:08 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul se rejudecă la Curtea de Apel Constanţa Ar fi provocat un accident rutier soldat cu un mort şi cinci răniţi

ro

10 Sep, 2016 00:00 2166 Marime text
Pe rolul Curţii de Apel Constanţa a fost înregistrat dosarul în care inculpat apare Ion Neculau, având ca obiect „ucidere din culpă“.
 
Judecătoria Mangalia l-a condamnat pe acesta la pedeapsa de un an şi patru luni, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. „Suspendă condiţionat executarea pedepsei aplicate pe durata unui termen de încercare de trei ani şi patru luni“, potrivit minutei. Totodată, judecătorii au obligat partea responsabilă civilmente, SC Asigurare Reasigurare Astra SA, prin lichidator judiciar KMPG Restructuring SPRL, „la plata către părţile civile Iosif Manolache şi Viorica Manolache a sumei de 47.899 de lei, reprezentând daune materiale, şi a sumei de 80.000 de euro, reprezentând despăgubiri nepatrimoniale“, conform minutei. De asemenea, partea responsabilă civilmente a mai fost obligată „la plata către părţile civile Iosif Cătălin Manolache, Cătălina Manolache, Carmen Neculau a sumei 30.000 de euro, câte 10.000 de euro fiecare, reprezentând despăgubiri nepatrimoniale“, se mai arată în minută.
 
Nemulţumiţi de decizie, SC Asigurare Reasigurare Astra SA, prin lichidator judiciar KPMG Restructuring SRL, Iosif Manolache şi Fondul de Garantare a Asiguraţilor au făcut apel, care se va judeca în data de 29 septembrie. Decizia Curţii de Apel Constanţa va fi definitivă.
 
Amintim că, în luna august 2013, un accident rutier foarte grav a avut loc aproape de municipiul Mangalia. O femeie a murit, iar alte cinci persoane (printre care şi doi copii) au ajuns în atenţia medicilor, după ce maşinile în care se aflau s-au izbit. În urma cercetărilor specifice, lucrătorii Serviciului Rutier Constanţa au stabilit că tragedia a avut loc din cauza faptului că unul dintre cei doi conducători auto nu a acordat prioritate de trecere.
 
Conform organelor de anchetă, „Ion Neculau, din Iaşi, a condus un autoturism marca Skoda pe DN 39, dinspre municipiul Constanţa către Mangalia“. Ajuns la intersecţie cu DC4, poliţiştii spun că şoferul s-a încadrat pentru a face viraj către stânga spre Costineşti, însă nu a acordat prioritate de trecere şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar din sens opus de Cristina Căliman, de 22 de ani, din Constanţa.
 
În urma accidentului, au rezultat decesul la faţa locului a Luminiţei Manolache, de 40 de ani, din Iaşi, pasager pe locul din dreapta-faţă în primul autoturism, vătămarea corporală gravă a lui Carmen Neculau, de 38 de ani, din Iaşi, şi a unei fetiţe de un an, pasagere în cel de-al doilea autoturism. De asemenea, a mai rezultat vătămarea corporală uşoară a lui Cătălin Căliman şi a altor doi pasageri (unul dintre ei fiind un copil de un an). Lucrătorii Serviciului Rutier Constanţa au deschis un dosar de cercetare, pentru a stabili cu exactitate circumstanţele în care a avut loc tragedia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii