Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:39 21 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi militari morţi într-un accident la Constanţa! Dosarul a primit un nou termen

ro

15 Feb, 2020 00:00 1127 Marime text

Curtea Militară de Apel Bucureşti a acordat un nou termen de judecată în dosarul în care un plutonier major din cadrul UM 01297 Brăila a fost condamnat la patru ani şi patru luni de închisoare cu executare, pentru moartea a trei persoane (doi militari şi un civil) într-un accident pe DN2A, dinspre Constanţa către Hârşova.


Cauza a fost amânată pentru data de 27 februarie. Oricare va fi decizia Curţii Militare de Apel Bucureşti, aceasta va fi definitivă.


Militarul este acuzat că la data de 18 septembrie 2015 a condus un autoturism pe DN2A, dinspre Constanţa către Hârşova. În momentul în care a ajuns în zona km. 144+200, şoferul a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autocar, condus din sens opus de un bărbat de 38 ani, din Constanţa.

Accidentul s-a soldat cu vătămarea corporală gravă a conducătorului auto din autoturism şi decesul unui bărbat de 25 de ani, din Petroşani, jud. Hunedoara, şi al altuia, de 34 de ani, din Brăila, pasageri în autoturism (militari din cadrul Batalionului 528 Cercetare „Vlad Ţepeş“ Brăila) şi decesul unei femei de 39 de ani, din Constanţa, ghid şi pasageră în autocar.

În primă instanţă, Tribunalul Militar a dispus acordarea a 950.000 de lei - sumă actualizată cu indicele de inflaţie la data plăţii efective, la care se adaugă dobânda legală calculată de la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe şi până la data plăţii efective, cu titlu de despăgubiri civile pentru daune morale. De asemenea, instanţa a mai acordat cu titlu de despăgubiri civile pentru daune morale 1.200.000 euro, în echivalentul în lei, potrivit cursului BNR din ziua plăţii, sumă actualizată cu indicele de inflaţie la data plăţii efective, la care se adaugă dobânda legală calculată de la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe şi până la data plăţii efective.


Citește și

Doliu în aviaţia militară! A murit maistrul militar Ene Marian Valentin, de la Unitatea Specială de Aviaţie Tulcea

Un militar din Iași, condamnat cu executare, prins la Mangalia

Doi militari din Brăila au murit într-un accident la Constanţa.
Ce au decis judecătorii Curţii Militare de Apel Bucureşti (galerie foto)


Militar fără permis, prins de trei ori la volan pe străzile din Constanţa!
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii