Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedie rutieră la Mihail Kogălniceanu! Doi șoferi trimiși în judecată (FOTO+VIDEO)

ro

13 Jun, 2022 00:00 2901 Marime text
 
  • După accident, IPJ Constanța a informat că un şofer (fost militar) consumase canabis.
  • Conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.  
 
Final de anchetă în cazul unui accident rutier mortal înregistrat în iulie 2019, DN 2A,  în localitatea Mihail Kogălniceanu! Procurorii au ajuns la concluzia că vinovați de producerea tragediei rutiere se fac doi concutori auto (o femeie și un bărbat, la acea vreme militar).
 
Odată cu finalizarea anchetei, magistrații au dispus trimiterea în judecată a celor doi șoferi, cazul urmând să fie soluționat de Tribunalul Constanța.
 
Conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.  
 
Potrivit IPJ Constanța, la data de 29 iulie 2019, în jurul orei 22.30, o femeie, de 53 ani, a condus un autoturism, pe DN 2A,  în localitatea Mihail Kogălniceanu, dinspre Harşova către Constanţa, ar fi intrat în parcarea unei societăţi,  după care ar fi virat la stânga pentru a reintra în drumul național, cu intenţia de a efectua manevra de întoarcere, moment în care ar fi intrat în coliziune cu un autoturism, condus de un barbat, de 29 ani,  care conducea un  autoturism pe DN 2A, dinspre Harşova către Constanţa.
 
În urma coliziunii  primul autoturism a fost proiectat către dreapta, în afara părţii carosabile, unde a surprins şi accidentat mortal o femeie, de 55 ani, care se afla în afara părţii carosabile pe partea stanga a sensului de mers Harşova catre Constanţa.
 
În urma accidentului rutier a rezultat decesul la faţa locului al pietonului şi vătămarea corporală gravă a conducătoarei auto.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal.
 
Femeia decedată era din Mihail Kogălniceanu județul Constanța.
 
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul drug-test, rezultatul fiind pozitiv (cannabis).
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Județul Constanța
Una dintre victimele accidentului de pe DN2A, zona localității Crucea, era angajat al Ministerului Justiției

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii