Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:15 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autobuz al Armatei Române, implicat într-un accident mortal, la Constanța. Prima condamnare

ro

08 Sep, 2022 00:00 2563 Marime text
 
 
  • Starea de pericol a fost creată de conducătorul autobuzului militar, care se deplasa pe şoseaua Mangaliei, pe banda unu, şi care nu a văzut pietonul care traversa şoseaua Mangaliei, pe marcajul de traversare pentru pietoni.
  • Recent, Judecătoria Constanța a decis condamnarea inculpatului  la pedepasa de 2 ani închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.
  • Instanța a dispus acordarea sumei de 210.000 euro la cursul B.N.R. din ziua plăţii cu titlu de daune morale.
 
 
Trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, un bărbat din Constanța, șofer de autobuz, a fost condamnat pentru ucidere din culpă, după ce a fost găsit vinovat de producerea unui accident rutier!
 
Conform magistraților, în dimineața zilei de 07 decembrie 2020, în jurul orelor 06:00, inculpatul a condus un autobuz al Armatei Române, pe Şoseaua Mangaliei, din Constanța.
 
Potrivit oamenilor legii, în dreptul magazinului Auchan, șoferul autobuzului miliar nu a acordat prioritate de trecere şi astfel l-a surprins şi a accidentat mortal o persoană, bărbat, 59 de ani, care s-a angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal. Ulterior impactului cu autobuzul, victima a fost lovită și de o altă mașină, un Audi.
 
În urma cercetărilor specifice s-a stabilit că starea de pericol a fost creată de conducătorul autobuzului militar, care se deplasa pe şoseaua Mangaliei, pe banda unu, şi care nu a văzut pietonul care traversa şoseaua Mangaliei, pe marcajul de traversare pentru pietoni.
 
Recent, Judecătoria Constanța a decis condamnarea inculpatului  la pedepasa de 2 ani închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.
 
Instanța a dispus acordarea sumei de 210.000 euro la cursul B.N.R. din ziua plăţii cu titlu de daune morale.
 
Decizia Judecătoriei Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Patru copii morți la Cobadin!
A trecut o lună de la accidentul care a șocat comunitatea! (VIDEO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii