Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:59 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie luată la Constanţa! Completurile de trei judecători de la Înalta Curte rămân neschimbate. Este sesizată Curtea Constituţională

ro

21 Oct, 2019 00:00 1234 Marime text

Judecătorii Curţii de Apel Constanţa s-au pronunţat vineri în dosarul în care omul de afaceri Georgică Giurgiucanu, din Constanţa, solicită anularea hotărârii Colegiului de Conducere al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României referitoare la legalitatea constituirii completurilor de trei judecători.
 

Instanţa a respins acţiunile principală şi conexă ca nefondate, decizia nefiind una definitivă.Totuşi, Curtea de Apel a dispus, în temeiul art. 29 din Legea nr. 47/1992, la solicitarea lui Georgică Giurgiucanu, sesizarea Curţii Constituţionale cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor privind completurile de trei judecători din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciar.


„Respinge acţiunile principală şi conexă ca nefondate. În temeiul art. 29 din Legea nr. 47/1992, admite cererea reclamantului şi dispune sesizarea Curţii Constituţionale cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 31 alin. 1 lit. c din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară în raport de dispoziţiile art. 1 par.5, art. 16, art. 21, alin. 3, art. 73 alin. 3 lit. i şi art. 126 alin. 4 din Constituţia României“, potrivit minutei judecătoreşti.
 

Decizia Curţii de Apel Constanţa nu este definitivă, ea putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.Aşa cum arătam şi în ediţiile anterioare, Georgică Giurgiucanu a fost judecat şi condamnat în celebrul Dosar al Retrocedărilor din Constanţa de un complet de trei judecători la cinci ani şi şase luni de închisoare. În continuare, Înalta Curte a decis să trimită cauza spre rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti cu privire la infracţiunea de uz de fals, în formă continuată, prevăzută de art. 291 C.pen. (1969), cu aplicarea art. 41 alin. (2) C.pen. (1969), reţinută în sarcina lui Giurgiucanu.


De menţionat că, într-un alt dosar, Georgică Giurgiucanu a solicitat Curţii de Apel Bucureşti suspendarea hotărârii Colegiului de Conducere al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României referitoare la constituirea completurilor de trei judecători. Pe data de 20 decembrie 2018, Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de suspendare ca neîntemeiată, decizia instanţei nefiind una definitivă.


În opinia Curţii de Apel Bucureşti, Georgică Giurgiucanu nu a fost în măsură a justifica nici îndeplinirea cerinţei privind paguba iminentă, astfel cum aceasta a fost definită la art.2 alin.1 lit. ş din Legea 554/2004, ca prejudiciul material viitor şi previzibil sau, după caz, perturbarea previzibilă gravă a funcţionării unei autorităţi publice sau a unui serviciu public. Pe baza acestor considerente, Curtea a respins cererea de suspendare ca neîntemeiată. Decizia nu este definitivă.


Citeşte şi:


Terenurile ce aparţineau lui Jules Movilă Cristian Borcea, Camboianu, Giurgiucanu şi Habitat şi Ambient SA, executaţi silit în cazul retrocedărilor suprapuse din Constanţa

Înalta Curte, decizie definitivă cu privire la Dosarul Retrocedărilor din Constanţa

Solicitarea unui afacerist din Constanţa, respinsă Curtea de Apel Bucureşti explică de ce sunt legale completurile de trei judecători de la Înalta Curte

Completurile de trei judecători de la Înalta Curte, în pericol? Ce dosar se va judeca la Constanţa şi cine este iniţiatorul
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii