Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:30 21 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie a Tribunalului Constanța într-un dosar în care este judecat fostul primar Radu Mazăre. Ce a dispus instanța

ro

13 Apr, 2018 14:45 1755 Marime text
Magistrații de la Tribunalul Constanța s-au pronunțat astăzi în dosarul în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a fost trimis în judecată alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, fost reprezentant, la data presupuselor fapte, al societăţilor comerciale SC Mehmetoglu SRL, SC Bulevard SA şi SC Millenium Global Development SA.
 
Instanța a decis menținerea măsurii preventive a suspendării procedurii de lichidare dispusă faţă de inculpata SC Bulevard SA , pentru o perioadă de 60 de zile, urmând a fi verificată sub aspectul legaliăţii şi temeiniciei până la data de 11.06.2018.
 

”Dispune comunicarea prezentei încheieri conform art.495 alin.5 în ref. la alin.1 C.p.p.. Cu drept de contestaţie în termen de 24 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu astăzi, 13.04.2018. PE FONDUL CAUZEI, A.P. LA DATA DE 20.04.2018” – se mai arată în minuta instanței.

 
Reamintim că, în cauză, Radu Mazăre este acuzat de patru infracţiuni de abuz în serviciu, în timp ce Sorina-Gina Hortolomei-Moscu este suspectată de două infracţiuni de spălare a banilor.
 
Conform rechizitoriului, Radu Mazăre este acuzat că, „la data de 12 octombrie 2004, în calitate de primar al municipiului Constanţa, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu legate de corecta gestionare şi administrare a patrimoniului oraşului, cu ocazia vânzării, la un preţ derizoriu, de 23,56 de euro/mp, a unui teren în suprafaţă de 15.465,91 mp, situat în staţiunea Mamaia, faptă prin care a fost provocată unităţii administrativ-teritoriale o pagubă de 1.104.884,16 euro şi, totodată, au fost obţinute foloase necuvenite cumpărătorului bunului“.
 
„La data de 28 februarie 2007, inculpatul Mazăre Radu Ştefan, în aceeaşi calitate, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu legate de corecta gestionare şi administrare a patrimoniului oraşului, cu ocazia vânzării, la un preţ modest, a două terenuri în suprafaţă de 11.890 mp şi 502,81 mp, aparţinând Primăriei Constanţa, faptă prin care a fost provocată municipiului Constanţa o pagubă de 2.971.420 de euro şi, totodată, au fost obţinute foloase necuvenite cumpărătorului bunului“, conform rechizitoriului.
 
În prezent, Radu Mazăre se află în Madagascar, unde solicită azil politic. De menţionat că într-un alt dosar, al retrocedărilor, Radu Mazăre a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare, aceasta reprezentând cea mai mare pedeapsă aplicată din dosar.
 
În prezent, fostul edil-şef al constănţenilor este judecat în patru dosare penale, toate instrumentate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii